Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:CPU
Alue:Koskettimet
Aihe:Synth-popin tekemiseen sopivat kamat
Aika:01.07.2009 21:19
Dolly_Keys: Jammun DX7 ei oo saundillisesti sopimaton tähän vaikka joku niin kiihkeästi väittäiskin, mutta se on laitteena helvetin monimutkanen (ekoja FM-synia) eikä ehkä sen takia paras vaihtoehto jos haluu paljon muokata saundeja eikä oo kokemusta.
 
Itteäni ahistaa kun tuntuu, että ihan mihin vaan käyttöön, tyypit täällä suosittelee dx7:aa "ku se on sellai myyny paljon ja oli joskus tosi kova". Totuus on (olen omistanut tx802:n), että dx7 on ilman effuja /ei todella osaavien tyyppien käsissä ihan hirveen kuulonen, tai no saa siitä niitä fm-saundeja, hyviä joissakin yhteyksissä, mutta ei todellakaan sovi alottelijalle ja kaikki kuulostaa sitten fm-synältä. Se, että joku synä on myynyt vitusti, ei tee siitä yhtään mitään, mieti casion ctk-sarja, ihan saletisti maailman myydyin synä mallisto, mut haluuko noita kukaan käyttää ku vitsinä? Dx7:ssa on myös ihan törkeä latenssi soittaessa, eikä suurimmassa osassa malleja ole edes velocityä ja kyseessä on kuitenkin digitaalisynä.
 
DX7 on ihan hyvä DX7, mut ei se mikään synteesin ihmekone ole. Klassikkostatus on saavutettu tasan ja ainoastaan sillä, että se oli aikoinaan muodikas (digitaalinen, far out man) ja, että se sattui myymään hypen takia vitusti. Jos vaikka lukee sound on sound:n juttuja, niin aina kun kyseinen synä mainitaan, puhutaan siitä, että se möi vitusti ja, että se on uskomattoman hankala käyttää. Thats it. Kukaan ei koskaan mainitse, että se ois oikeesti kuulostanu hyvältä. Päinvastoin, tyypit kiroilee kun tuli myytyä Oberheimit ja Sequentialit pois pilkkahintaan, kun niistä tuli yhtäkkiä epämuodikkaita.
 
K.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=179710