Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Dolly_Keys
Alue:Koskettimet
Aihe:Synth-popin tekemiseen sopivat kamat
Aika:26.06.2009 18:19   (muokattu 26.06.2009 18:21)
No toi GW7 ei oikeestaan ole varsinainen syna eli "ei oo tehty tähän tarkotukseen" mut toisaalta kuka sellasta nyt voi lopullisesti sanoa; jos sopivat ulostulot löytyy ja äänet miellyttää niin soittaminen sujuu ihan millä vaan casiosta openlabseihin.
 
Siinä GW7:ssa on varmaan(en tiedä kun en ole testannu) jonki verran mahiksia äänten muokkailuun, mutta se ei ole _varsinainen_ syna eli kunnon synassa (esim. tosta hintaluokasta Yamaha MM6, Roland JunoD (tai JunoDi)) on paljon laajemmat ja paremmat mahollisuudet muokata niitä saundeja. Systeemiin menee vaan hetki aikaa tutustua jos ei tunne synan äänenmuodostusrakennetta(joku äänilähde-filtteri(t)-envelope(t)-LFO(t)-efektit yms), mutta on se sen arvosta pidemmän päälle.
 
En sano ettei GW7 olisi hyvä vaihtoehto, varsinkaan kun en oo kokeillu ikinä vaan perustan näkemykseni ja oletukseni mm. nettisivujen tietoihin, mainosten arranger-hehkutuksiin jne. Mutta sanon etten ite ostaisi samaan tarkotukseen, koska uskon että löydän samaan haarukkaan(ehkä käytetyn) vaatimukset täyttävän laitteen, joka on oikeesti syntetisaattori, ja parempi.
 
Jos haluut jonki verran taustakamaa siihen synalle, pitää synassa olla sekvensseri. Esimerkiks tosta Yamahan halvimmasta, MM6:sta löytyy sekvensseri joka voi vastata tarpeitas, kattele vaikka videoita youtubesta niin saat käsityksen saundimaailmasta.
 
Muita hyviä vaihtoehtoja vois olla käytettyinä Korg Triton Le/TR(pitäis löytyä tähän haarukkaan) ja Rolandin Juno-G, jos löytyy käytettynä näin halvalla..Juno-D olis muuten hyvä tai varsinki toi uus Juno-Di, mutta siitä ei löydy sekvensseriä ollenkaan.
 
Halvat VA-synat ois mahtava idea, mutta niistäki usein se sekvensseri puuttuu(ainakin nyt noissa halvoissa). Sellasia saundejahan synapopissa lähinnä tarttee..
 
e:kirjotusvirheitä
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=179710