Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Keikkarumpali1
Alue:Tanssimusiikki
Aihe:Leader
Aika:25.06.2009 09:47   (muokattu 25.06.2009 09:55)
Lyyki: Keikkarumpali1:
 
Mikä on bändin tili? En oo koskaan kuulllut moisesta. Mistäs sinne rahaa tulee?

 
Bändin keikkaliksa "mistä näitä senttejä oikein tulee"
 
Niinpä, eli tässä ollut jo vuosia ollut aikaa edellä, eli ihan normaali pankkitili, jossa lisäksi pankkikortti mukana!
 
Esim. Esiintymispalkkio tulee ohj.toimistolta sopivasti ollessa keikalla 1kk viivellä ja silloin mennään automaatille vikakeikan jälkeen yöllä ja sujautetaan bändin pankkikortti automaattiin ja kas kummaa keikkaliksat saa vaikka keskellä yötä, eli useinmiten soittajat asustelee toisistaan jopa 50-150km etäisyydellä.
 
Jotku ei halua aina maksuja omille henk.koht tileille sotkemaan, joten siinä saa sitten käteisenä.
Oma tilitomistokin pääsee helpolla, kun maksaa yhden suorituksen bändin tilille, jonne sitten jätän pikkusen "pesämunaa" tuleviin.
 
Samalla esim keikkavarausmaksut tulee tilille, jota kai ei kaikki käytä/tiedä? eli tilaaja sitoutuu keikkaan varausmaksulla, joka meillä 200eur keikkapalkkiosta.
Toki joku maksaa koko esiintymispalkkionkin jne, eli oma bänditili on varsin kätevä silloinkin.
 
Jos tilaaja peruttaa keikan varausmaksua ei palauteta ja bändi saa "kipukorvausta"
Samoin, jos on jotin pienhankintaa pihaa ym..tai vaikka Shellin baariin pullakahville bändin kanssa on kätevää maksaa omalla kortilla "bändi tarjoaa
 
Jos joku ottaisi omille tileilleen maksuja olisi mulla ainakin epäilys mitenkä on, eli joku voi sanoa, et keikkaa maksettu todellisuutta enepi jne.. nyt selkee tiliote, josta näkyy mitä bändin rahakirstussa on tapahtunut.
 
En oikein suosittele keikkamaksuja maksettavaksi jollekkin soittajista, joka saattaa "lainata" bändin rahaa ja saa odotella aikansa kun "ei ole saapunut" tilille
mukamas keikkaliksaa..
 
Joskin ammattimuusikot saa palkkaa ja omat verokortit työnantajalle jne.., mutta meillä menee kaikille netto ja tasan todellisten kulujen jälkeen, oli verokortissa prosentti sitten ihan mikä vain. "kristillinen tasajako siis"
Tästä saisi taas oman aiheen, eli kuka mitenkin palkat maksaa, mutta meillä näin.
 
Olen kerännyt normaalisti myös nimiartisteilta tilille rahaa, eli heitähän me edustamme keikoilla ja työvaatteet pitää olla, mutta ei mielellään ihan Anttilan
halppista, eli puuvillaa ja muuten pitkään kestävää laadukasta asua.
Joskin kivaa, kun keikkavaatteita ei tarvitse ostaa kerralla, vaan tilille on kertynyt sovivasti niin sitten leader kipittelee kaupaan ja ostaa yhtenäiset työasut.
Keikakvaatteita vaihdellaan n2 x vuodessa. Onhan se mukavaa keikkailla, kun on uudet kuteet useammin, eikä ihan klassista. Eipä ole pahaa olla bändin ajanhermoilla, myös vaatetuksessa :O)
 

 
KR
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=6&t=179767