Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:teroyk
Alue:Koskettimet
Aihe:Yamaha EX-5
Aika:10.06.2009 19:03   (muokattu 10.06.2009 19:04)
Vaikka lainaukset on vanhoja, niin halusin silti vastata:
 
Alkuperäinen EX5 oli törkeän kallis tyyliin 25000 FIM - siinä on sisäänrakennettuna Yamahan A6000 - sampleri, törkeän tehokas ääniprosessori, täydet työasemaominaisuudet ym. Nämä eeäxvitoset ovat väriltään sinisiä. Niiden valmistaminen tuli liian kalliiksi eivätkä ne oikein käyneet kaupaksi (Suomessa on näitä vissiin kaksi, mun ja sitte jollakulla toisella kuulemma) ja kun tehtaalla oli ylijääneitä A5000:sen nippeleitä ym. niin tehtiin karvalakkiversio joissa on hiukan vaatimattomampi sampleri ja ääniprosessori mutta samat soundit ja ominaisuudet. Nämä on väriltään metallinharmaita, vähän kuin tritonit ja trinityt. Tällaisen stoorin kuulin Viikkareiden urkurilta.
 
Urkuri laittanut hieman omiaan. Sampleri puoli on aikalailla A3000:n, jotkut A3000:n sample-CD:t on myös tehty EX5-yhteensopiviksi. Mutta vehkeen oleellinen juttu on analogimallinnus ja virtual acoustic-mallinnus sekä sellainen FDSP-efektisynteesi, jota ei löydy oikein mistään muusta soittimesta. Ja se mikä on nerokasta, niin noita voi käyttää yamahan romplereista tutun AWM2-synteesin kanssa päällekkäin. Ja toisiaan tuohon AWM2-hommaan voi ladata omat samplet.
 
EX5:stä tuli myös räkkiversio EX5R, jollainen yhdellä kaverillani olikin, mutta siitä käsittääkseni puuttui joitain ominaisuuksia verrattuna EX5:een.
 
Ei puutu mitään, ellei koskettimistoa ja toisenlaista nappien asettelua lasketa.
 
Onko täällä muita sinisen EX5:n omistajia kuin minä?
 
On. Tosin EX5R ja siihen hankittuna lisänä digi-ulostulo, Flash-muistikammat ja SCSI-liitin. Ja itse olen joskus sanonut, että en möisi alle 1500 euron.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=27349