Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jra
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:ibazez jem
Aika:30.05.2009 09:18   (muokattu 30.05.2009 09:27)
kiminukkumatti: niin tämmöisiä ainakin näköjään suomessa on mutta tätä ei yritetäkkään myydä aitona eli lavassakin lukee ihan jotain muuta.
 
http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=100942788

 
Tuo ei ole väärennös, juurikin siitä syystä että siitä käy selvästi ilmi että kyseessä on Sunsmile, ei Ibanez.
 
eli jos sais tiedot mitä tallassa pitää lukea, mitä kaulan takana tarkasti lukee ja onko jotian yksityis kohtia jota myyjältä voisin kysyä. ei tuntunut olevan mikään kitara asian tuntia eli puu laaduista ja viisteistä tai maalin pinnasta ihan turha kysyä.
 
kimi

 
Kuten yllä jo kerrottiin, on väärennösissä usein kaikki samat tekstit ja merkinnät kuin aidossakin. Eli niiden avulla ei voi päätellä aitoutta. Ainoa keino "hyvin" tehdyn väärennöksen erottamiseen on tarkka tiettyjen yksityiskohtien vertaaminen aitoon, tai sitten se että asiantuntija tarkastaa kitaran.
 
Kuulostaa kyllä siltä että joko kitara on väärennös (kuten yllä jo sanottu, ei siis kopio) tai sitten aito JEM, jota myyjä (pikkupoika?) on ollut myymässä alihintaan ilman vanhempiensa lupaa. Kummassakin tapauksessa omasta mielestä kauppa on melkoisen kyseenalainen.
 
Ei aitoja kitaroita kukaan myy kovin paljoa alle sen mikä niiden käypä arvo on. Jos myy, niin kysessä saattaa olla esim. varastettu tavara. Nykyään yhä useammin väärennös. Tuosta petossyytteestä sen verran, että en usko että menee läpi jos olet ostanut 250€ hintaan kitaran jonka yleisesti tiedossa oleva hintataso on kymmenkertainen:
http://www.gbase.com/gear/ibanez-je … -7v-vai-signature-2009-white-f09001
Saattaa olla että myyjälle tulee sakkoa tms. väärennöksen myynnistä, mutta jos myyjä on alaikäinen, niin voi olla että katsotaan että myös sinä olet yrittänyt epärehellisesti hyötyä kaupasta. Tämä täysin mutulla.
 
Kannattaisi tarkistaa mikä on myyjän vanhempien kanta kauppaan, ettei tule myöhemmin siitä suunnasta ongelmia, ja ottaa huomioon se että väärennöksen myyminen on lainvastaista (miten oli hallussapidon kanssa?).
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=178899