Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:JukkaPena
Alue:Bassot
Aihe:kontrabasso
Aika:01.05.2009 08:49
Hyvässä kontrabassossa on voimakas akustinen sointi, jolloin se vahvistuksen tarve ei oo niin suuri eli selvitään pienemmälläkin styrkkarilla. Mitä enemmän vahvistetaan niin sitä vähemmän sitä akustista sointia tulee ja pietsomikeillä varsinkin jousella soitettuna se sointi menee todella luonnottoman kuuloiseksi.
 
Mitä enemmän tehoa ja kaiutinpinta-alaa, sen parempi.
 
Mulla toi on omien kokemusten nojalla menny kyl toisin päin. Ku soittaa huiluääniä ja sit pizzicatosoitos arvostaa sitä otelaudan narinaa niin jotenki se on tullu paremmin kuuluviin pienten kartioiden kautta.
 
Kontraa käytetään yleensä vahvistettuna jazz- ja kansanmusapiireis, joissa ne äänenvoimakkuudet ei oo niin kovia niin välttää kaiutinpinta-alaltaan ja teholtaan pienemmät combot. Tietty sit on nää kovaäänisemmät ja rockhenkisemmät bändit, mut niissä en oo hirveesti kontraa pompotellu ku suosiolla ottanu sähköbasson.
 
Munsta tää johtuu lähinnä siitä, että se itte kontra on vaan niin älytön raahattava.
 
Vaikka kontrabasistil on iso soitin roudattavana niin kyl se sitä rantasaunaakin varmaan kuljettelis, jos sen käytöstä ois sille etua. Meil konsal on Ampeg SVT-2PRO-putkinuppi (300 wattia) ja 4x10 kaappi bändiluokas vakiona. Usein ite näen kyl sen vaivan et bänditreeneihin etin jostai sen laitoksen syövereistä sen GK:n MB-combon, koska se vaan toimii kontrabasson kans mun mielestä paremmin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=163311