Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Gotnine
Alue:Klassinen
Aihe:moderniin musiikkiin sisälle pääseminen
Aika:03.04.2009 22:35
HarriP: Melodia liittyy laulamiseen mikä on ihmiselle aika perustoimintaa, joten jos se jo sen takia säilyisi?
 
Sarjallisuudesta jännä huomio on se, että olen tässä lukenut Le Corbusieria, joka ... in a way ... toi sarjallisuuden arkkitehtuuriin about juurikin samana aikana kuin sarjallisuus tuli musiikkiin eli heti toisen maailmansodan jälkeen. Mun on vaikea mieltää kumpaakaan muuna kuin jonkinmoisena kulttuurisena PTSDnä (post traumatic stress disorderina).

 
Muistetaan nyt kuitenkin tässäkin keskustelussa, että vuonna 2009 "moderni musiikki" on äärimmäisen suhteellinen käsite. Muistetaan myös sekin, että esim. Arvo Pärt luetaan "moderniksi musiikiksi", kuten myös Steve Reich.
 
Tänä päivänähän säveltäjillä on täysi vapaus säveltää miten huvittaa, eikä mitään tiukkoja dogmeja ole ollut enää pitkään aikaan. Esim. Suomessa Kimmo Hakola ja Eero Hämeenniemi ovat häpeilemättömästi ottaneet etnisiä vaikutteita musiikkiinsa.
 
Juhani Nuorvalan ooppera "Flash Flash" on yksi ensimmäisistä onnistuneista yrityksistä yhdistää pop- ja taidemusiikin estetiikkoja itsenäiseksi kokonaistaideteokseksi ilman käsitteen "crossover" mädättävää ja kaiken latistavaa leimaa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=9&t=176823