Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:funk74
Alue:Rummut: sähkörummut
Aihe:Millenium HD-100
Aika:26.03.2009 18:08
Intohimo: Thomannin Millenium HD-100 sähkörumpusetti, onko siitä mihinkään? Siinä näyttäisi olevan myös USB-liitäntä, joten sitä kauttahan saa sitten soiteltua SOFTA-VST soundeja vai saako? Midiä ei ole, mutta eipä ole kiipparissanikaan (äh olisi siinä midi-out sittenkin.. en oo vaan tarvinnu vielä..) , joten eikös
tuo USB ole jo korvannut midihommelit?
 
Akustisen rumpusetin soittokokemusta löytyy, mutta sähkörumpuja olen vain
pari kertaa kokeillut. Nuo yllämainitut olisivat, ehkä ihan ok eka sähkösetiksi?
 
Onko muuten soittofiilis sama kaikissa sähkörummuissa kuin akustisissa, että
kun virveliä lyö, niin kapula tuntuu kuin uppoavan kalvoon ja eikä oikein tunnu
samalta nautinnolta miltä akustisen virvelin piekseminen tuntuu? Vai onko noissa
kalliimmissa seteissä jo saavutettu sama tuntuma kuin akustisissa?

 
ihan muutama ajatus omasta kokemuksesta. Kaikki milleniumin tuotteet mita olen koskaan kayttanyt, ovat olleet kehnoja laadultaan, ja tuottaneet itselleni enemman harmia kuin hyotya/iloa. Jos sulla on suinkaan mahdollista etsia esim vaikka kaytettya vastaavan hintaista rolandin tai vaikka yamahan settia, luulen etta tulet olemaan pidemman paalle tyytyvaisempi. ko Milleniumista mulla ei ole kokemuksia joten en osaa siita sanoa.
 
sahkorummut ja akustiset tulevat varmaan aina olemaan soitettavuudeltaan osin erilaisia, joka on seikka jonka voi nahda sahkorumpujen heikkoutena tai sitten positiviisena haasteena, oman osaamisen ja nakemyksen laajentajana. olen soittanut lahes 200 keikkaa v-drumeilla, ja kun jouduin ensimmaista kertaa sellaisten taakse vannoin etten koskaan hankkisi itselleni vastaavia. joitakin vuosia aiemmin jouduin kerran soittamaan pienen keikan kumipadisahkorummuilla ja kirosin ne syvimpaan h******ttiin.
 
ajan kanssa olen oppinut ymmartamaan sahkorumpuja erilaisina instrumentteina, ja koska olen soittanut seka akustisia etta sahkoisia, koen etta oma sopeutumiskykyni on nyt ihan eri luokkaa kuin ennen ja tekniikkani on parantuntu ja tarkentunut huimasti paitsi harjoittelun, myos sen kautta etta olen tullut ulos boksista jossa ennen olin ja jouduin paniikkiin jos jouduin ulos ja vieraiden kannujen taakse (vaikka olisivat akustisetkin)!
 
mita tulee virvelin tuntuun siis, myonnan etta se on sahkorummussa erilainen. mesh kalvollisessa pehmeampi kuin akustisessa, tama muakin alkuun hairitsi. kumipadissa tietty vahan napakampi mutta erilainen silti. sitten kun olet hakenut siita sahkorummusta mieleisen saundin ja luukutat pa:n kautta taysilla, jossain vaiheessa tajuat ettet enaa niinkaan huomioi soittotuntua vaan saundi itsessaan antaa sulle sen fiiliksen. Jos olet kokenut etta sahkorummut olisi sulle hyva juttu, ala siis anna tuollaisten asioiden ainakaan kaantaa paata, innolla kohti uusia kokemuksia ja uskon etta vuosien paasta olet tyytyvainen valintaasti. Soita silti akustisiakin aina tilaisuuden tullen. :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=56&t=176808