Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:tp6
Alue:Keskustelua raskaammasta musiikista
Aihe:Witheria- Painful Escape
Aika:20.03.2009 15:50
Uudesta Soundista:
 
WITHERIA
Painful Escape
 
Witheria on hyvä esimerkki bändistä, joka on kulkenut sen pidemmän polun, jonka varrelle ryhmä on ripotellut puolenkymmentä demoa. Bändi puhaltaa tänä vuonna synttärikakustaan kymmenen kynttilää. Juhlavuosi lähtee liikkeelle bändin toisella virallisella pitkäsoitolla.
 
Vuosien mittaan Witherian thrash on jalostunut vakaasti ja varsinaiset lastentaudit jäivät kelkasta jo ennen "Infernal Maze"-debyyttiä (2006). "Painful Escape" on levynä vaivaton, ei silti helppo. Witheria jaksottelee leyllään räyhäkkäämiä mättöosia ja teknisempiä melodianpätkiä jäntevästi, ja välillä yhtyeen ilmaisusta voi löytää jopa tyylille harvinaisempia proggressiivisia vivahteita. Levyn tuotanto ei tee oikeutta bändin sävellyksille ja pikemminkin jopa latistaa niitä, mutta kun Witherian asenne on kohdillaan, raivokkuus pystyy kaivautumaan kuitenkin esille.
 
Witheria pistää miettimään, miten vaikuttava levy "Painful Escape" voisi olla, jos soundit olisivat piirun verran suuremmat ja ilmavammat. Kannattaakohan ensi kerralla kokeilla ulkopuolista tuottajaa?
 
*Marko Säynekoski*
 
*3/5*
 
Swampista lättyä ilman postikuluja:
http://www.swampmusic.com/product_details.php?p=963770
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=44&t=151280