Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:mega
Alue:Keskustelua raskaammasta musiikista
Aihe:Kylesa "Static Tensions" 11.3.2009
Aika:18.03.2009 14:48
Muhevaa töminää ja intensiivistä pöristelyä Yhdysvalloista
3/5
 
Mastodon-leiristä on vinkattu pitämään silmällä tätä jenkkimetallin haastavamman ja hämyisemmän osaston edustajaa, ja ihan syystä. Meininki on suosittelijan kanssa samantyyppistä hardcore-pohjaista vyörytystä muhevalla Melvins-otteella höystetynä. Hyvin tuntuu hommansa toimivan, vieläpä aika omankuuloisella tatsilla.
 
Bändin erikoisuutena on kahden rumpalin yhtaikainen soitanta, joka tekee ulosannista melkoista tömistelyä. Ihan kaikkia mahdollisuuksia bändi ei kahdeksanraajaisesta rumpuryhmästä silti ota irti, vaikka yleiskuva rytmisesti varsin jykevä onkin. Jättimäisten ampiaisten parvena pörräävät kielisoittimet saavat sopivissa kohdin myös miellyttävää ja kaivattua raikastetta, joten tuuttaus ei käy liian hyökkääväksi.
 
Levyn yleistunnelma on silti vähintäänkin massiivinen. Monisyisen jysäyttelyn raskaat kaaret muodostavat vaikuttavia kudelmia, mutta materiaali kaipaisi hiukan lisää tarttumapintaa. Näine hyvineenkin Kylesa on ehdottomasti vahtaamisen arvoinen orkesteri, eli verrokkibändien fanit, nimi muistiin!
 
Kimmo K. Koskinen
Rumba 04/2009
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=44&t=176158