Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:JPQ
Alue:Koskettimet
Aihe:Yamaha AN1x
Aika:17.03.2009 16:20
Undying Dreams: Olisi eräs typerä aloittelijamainen kysymys AN1xista, eli miten ihmeessä saan tällaisen "filter sweepin" sillä aikaan?
 
Haluaisin lisätä erääseen pad soundiin sellaisen efektin, että kun koskettimen painaa pohjaan niin filtterin cut off frequency nousee huippuarvoonsa, ja että tämä alkaisi taas alusta kun painan seuraavan koskettimen pohjaan (kyse ei siis silloin ole tietääkseni LFO:n käyttämisestä?
 
Nord Leadilla olen onnistunut tässä jotenkuten, mutta AN1xilla en oikein taida onnistua. Johtunee vielä toistaiseksi riittämättömistä äänisynteesin tiedoistani.
 
EDIT: Ilmeisesti tänne kirjoittaminen on kannattavaa, sillä jo toisen kerran onnistun löytämään vastauksen itse heti kirjoitettuani tänne kysymyksen :D Outoa, ettei jutut meinaa onnistua millään silloin, kun kokeilen pitkän aikaa niitä itse ennen tänne kirjoittamista.

 
Filtterin verhokäyrää meinasin sanoa jos nuo kaksi nuottia soi kerrallaan tai useampiakin mutta jokainen uusi nuotti aloittaa sweepin alusta jotenkin varma en ole mutta taitaa olla tekemättömissä. pitäs varmaan ladata ohjekirja ja katsella.
Äkkiä en keksi (enkä tiedä miten nordleadin säädit tuota varten auttaisi ehkä..) ja sanoisin just nämä pienet erot tärkeässä roolissa siinä että noin vain yksi VA ei riitä itselle. vaikka vasta onkin synteettiselle materiaalille 3 ostettua synaa (Novation KSR,Rob Papen Blue,Linplug Albino,plus yksi jossa synasampleja)
niin jo joskus tarvitsee kaksi filtteriä peräkkäin eikä ainakaan tässä novationissa onnistu se.
ps. myös highpass sweep sahalla joskus nätti. tosin en tiedä onnistuuko se tällä synalla edes muutenkaan eli sillain että joka nuotti ei aloita sweeppiä alusta.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=176415