Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:mega
Alue:Keskustelua raskaammasta musiikista
Aihe:Obscura "Cosmogenesis" (4.3.2009)
Aika:17.03.2009 13:13
Ei kamalan paska arvio Imperiumissa:
 
Obscura
Cosmogenesis CD
Relapse
7.5/10
 
Vuonna 2002 perustettu Obscura on alkujaan saksalainen bändi, joka on sittemmin kansaivälistänyt rivejään aika tavalla. Poppoossa vaikuttaa nykyään bändin perustaneen kitaristilaulaja Steffen Kummererin lisäksi Pestilencestä tuttu nauhattomaan bassoon erikoistunut Jeroen Paul Thesseling sekä Necrophagistin entinen kannuttaja Jonas Baumgartl ja kitaristi Christian Muenzner. Kokoonpanossa on siis taitoa. Tämä myös kuuluu yhtyeen kakkoslevyllä, Cosmogenesiksellä.
Yhtyeen historiasta löytyy yksi omakustanne ennen Relapsen debyyttiä. Edellistä levyä kuulematta on vaikea miettiä, minkälaisia kehitysaskeleita bändi on kahden julkaisunsa välillä ottanut. Cosmogenesis-levylle päätynyt materiaali on kyllä sellaista progedeathin juhlaa, että vähemmälläkin tekniikkapoliiseille sataa räntää lahkeeseen.

Taitoa nimittäin löytyy, ja sitä ei pelätä osoittaa. Obscuran sävellykset ovat moniosaisia progeteoksia, jossa poimitaan elementtejä extreme deathista ja kimurantista progesta. En kai valehtele paljoa, jos väitän legendaarisen Deathin, Cynicin ja Pestilencen (ylläri) kuuluvan lävitse Obscuran kimurantista progematkailusta. Örinä ja vocoder löytyvät molemmat samalta levyltä sopusoinnussa.

Tämän kuvauksen perusteella voisi luulla levyn sisältävän itsetarkoituksellista tekniikkarunkkausta. No, sitäkin löytyy, mutta todella vähän. Cosmogenesis onnistuu pitämään kuulijansa mielenkiinnon yllä kyydin ollessa vuoristoratamaisen jännää ilman, että vasta-ahmittu hattara tulisi hissillä ylös liian jyrkissä mutkissa.

Levyn ainoa probleema on siitä, että loppua kohti vuoristorataan alkaa jo puutua komeista kurveista huolimatta. Mutta onneksi matka on sen verran viihdyttävä, että pienen tauon jälkeen sille lähtee mielellään uudemman kerran.
 
16.03.2009, Niko Kaartinen / http://www.imperiumi.net/index.php?act=albums&id=8755
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=44&t=173905