Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Simbe
Alue:Rummut: soittaminen
Aihe:Supraphonic huotaminen.
Aika:13.03.2009 03:07   (muokattu 13.03.2009 03:56)
Putsatkaa vehkeitänne, hyvät ihmiset!
 
http://kapsi.fi/~watchman/avotakka.jpg
 
Muistaakseni supran pinnoitus meni jotenkin niin, että alumiinin päälle tulee peittauksen jälkeen kuparinen välipinnoite ja sitten vasta vehje menee kromaattikylpyyn. Vaiheiden välillä ei saa kulua paljon aikaa, tai alumiini ehtii passivoitua uudelleen eikä pinnoite pysy kiinni. Luulisin myös joidenkin alumiinin seosaineiden vaikuttavan passivaatiokerroksen pysyvyyteen ja tiiviyteen tai muiden käsittelyiden onnistumiseen.
 
Jos supran kromipinnoitteeseen tulee vaurio, niin silloin vauriokohdasta tulee anodinen suhteessa kromipinoitteeseen. Kromin katodinen pinta-ala on vain hemmetisti suurempi joten paikallinen korroosiovirta vaurion kohdalla tulee suureksi ja pistekorroosio iskee voimakkaasti. Kromi on vieläpä huomattavasti alumiinia jalompi metalli. Kannattaa pikkaisen piksistä supraa siis pitää kuivissa oloissa korroosion hidastamiseksi.
 
Niitä piksejä tulee myös vaikkapa silloin, jos jotain nestettä tai likaa jää kromipintaan pitkäksi aikaa. Esimerkiksi vesipisaran sisällä ulkoreunat muodostuvat happipitoisemmiksi kuin sisäosa, mikä aiheuttaa ulkoreunan muodostumisen katodiseksi ja pisaran keskiosan anodiseksi, jolloin keskiosan alla oleva metalli syöpyy.
 
Acron pinnoite on alumiinin luontainen alumiinioksidikerros, jota on anodisoinnissa kasvatettu normaalista paksuudestaan ja lopuksi tiivistetty. Huokoista oksidikerrosta voidaan värjätä melkein minkä väriseksi tahansa ennen tiivistämistä.
 
Putsatkaa vehkeitänne, hyvät ihmiset!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=52&t=174878