Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:studiokekkonen
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Kelanauhurit, tekniikkaa ja filosofiaa
Aika:09.03.2009 12:23   (muokattu 09.03.2009 12:23)
Juu. Nuo Studerit voi olla vaikeita varaosiensa puolesta, mutta soundi niissä on kyllä mainio. A80-mankkoja näkyy jonkun verran pyörimässä, joten ei oo mahdotonta hankkia toista varaosiksi. Ne on tietty vähän kalliimpia kuin noi Revoxit, Teacit ym. semi-pro vehkeet.
 
Toi vehje mikä Mikaelilla on taitaa olla niitä harvoja jotka on vielä tuotannossa ja on ilmeisesti ihan kelpo mankka. Itellä on MTR-sarjan Otari. Loistopeli. Sit on tuossa nurkassa yks vanha ruoska Revoxi, mutta se ei toimi.
 
Noita pitää sitten huoltaa - tai oikeammin huollattaa ammattimiehellä - pedantisti, mikä tuottaa jonkin verran kuluja, riippuen nauhurin yleiskunnosta ja ajetuista tunneista. Nykyään on nauhantoimituksessakin ongelmia kun ainoa valmistaja (RMG) joka sitä tällä hetkellä tekee tuottaa aika vaihtelevanlaatuista, parhaimmillaankin melko huonolaatuista nauhaa. Ei sitten kannata käyttää jotain ikivanhaa kaapin pohjalta löytynyttä nauhaa, eikä ostaa Thomannilta - niiltä ostettujen, varastossa vuosia pilaantuneiden RMG-nauhojen kanssa on ollut kaikilla suuria ongelmia. Nimimerkillä kokemusta on. Kannattaa pitää mielessä että huono nauha voi pilata hyväkuntoisenkin mankan.
 
Eli hommaahan siinä on jos haluaa ylläpitää nauhuria niin että se toimii hyvin ja soundaa hyvältä. Ja huonokuntoisen mankan soundi nyt ei ole kovin tavoiteltava.
Siinä mun 0,02€
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=176044