Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Apricot
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Akustisen tasotutkinnot
Aika:28.02.2009 03:37
Tää nyt on taas tätä...
Siis tutkinnot on laitoksia varten ihan yhtä paljon, kuin kokeet on kouluja varten.
Ne on työkaluja opetuksessa ja oppimisessa ja ihan yhtä paljon oppilasta, opettajaa ja järjestelmää varten. Ja pohjimmiltaan kaikki oppilaan palveluksessa, opetustyön laaduntarkkailua myös. (Tarviiko tätäkin asiaa vielä tälläkinvuosituhannella joillekin selittää??)

 
Ei ollut tarkoitus kritisoida oppilaitoksia - olenhan itsekin sellaisia läpikäynyt, ja paljon niiltäkin saanut. Tarkoitus oli vain tuoda esiin, että kurssitutkintojen itseisarvon voi kyseenalaistaa. Jos haluaa treenata jonkun biisin, niin sama se on kuuluuko se johonkin tutkintoon vai ei, etenkin jos on itse oppilaitoksien ulkopuolella. Että lähtisi ennemmin siitä musiikista ja taidoista itsestään kuin tutkintovaatimuksista. Mutta on ymmärrettävää, että ihminen haluaa mittauttaa osaamisensa jotenkin. Golfissa on tasoitusjärjestelmä, joukkuelajeissa on sarjatasot, työpaikoilla on tulospalkkaus jne. Ja tietysti jos hakee johonkin oppilaitokseen, niin on mentävä niillä hakuehdoilla mitkä on annettu.
 
Kerrottakoon kuitenkin, että olen itse keskustellut Suomen johtavan rytmimusiikin koulutusohjelman johtajan kanssa, joka on ilmaissut että kurssitutkintojärjestelmä on olemassa suureksi osaksi opetushallinnon vuoksi, ja sitä vain yritetään soveltaa käytännön oppilaitostyössä mahdollisimman kivuttomasti, vaikka se ei sellaisenaan palvele enää nykypäivän musiikkipedagogiikan tavoitteita.
 
Olisko sekään niin huono vaihtoehto, jos oppia kerran haluaa ja vielä tutkintojakin suorittaa??
 
Nimenomaan, ei muuta kuin tunneille vain kyselemään ja opastusta saamaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=175097