Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:velipesonen
Alue:Klassinen
Aihe:Beethoven
Aika:19.02.2009 12:15
Karajanissa on se poseeraus- & puleerausmentaliteetti, joka häiritsee 'autenttisen' tradition parissa varttuneita. Beethovenhan olisi vaikka voinut tykätä!
 
Biiseissä on siellä täällä kohtia, joiden esittämisen täsmällisesti annetussa tempossa on täytynyt olla sen ajan muusikoille hankalaa, puhumattakaan siitä että sanonnan tyyli oli täysin vallankumouksellinen (ja on edelleen). Beethovenin on täytynyt ajatella, että kun eivät osaa soittaa kunnolla kuitenkaan, niin kompensoidaan nyt sitten vaikka mättämisellä. Näin minä arvaan sen olleen. Karajan painottaa mielestäni vääriä asioita ja tulee luoneeksi säveltäjästä kuvaa aggressivisena egomaanikkona, mikä ei ole oikein.
 
Mitähän nää menneet mestarit olisivat ajatelleet siitä että heidän teoksiaan kierrätetään vuosisatoja? Yksi mahdollinen pointsi olisi voinut olla: 'Eikö teillä ole omaa musaa?'
 
Toisaalta kaikki vanhempi musiikki ja kulttuuri on ainakin jollain tasolla mielenkiintoista, mutta fanittajana sanoisin, että ajallemme on siunauksellista tapahtua Beethovenin jälkeen.
 
Amazon.com:n musiikkiosastolla 'beethoven symphony 9' listaa 1636 tuotetta. Ja 'beethoven piano sonatas' 3776. Tää herättää jotain ajatuksia mutten oikein tiedä mitä. 8)
 
Onko kukaan onnistunut hommaamaan Vänskän ja Minnesotan uusia SACD-levyjä, joita on näemmä kehuttu varsinkin soundiensa takia. En ole raskinut investoida vielä kun hintataso on toistaiseksi ollut normaali eli korkea.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=9&t=175329