Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jaakonam
Alue:Bassot
Aihe:ESP TA-200 basso?
Aika:05.02.2009 02:59   (muokattu 06.02.2009 11:36)
Jos todella haluat tuon mallin, niin suosittelen säästämään vielä ja ottamaan LTD TA-600:n ihan speksien perusteellla; läpirungon kaula, Groverin virittimet, body leppää, mikit hyvät... Tosin ei ole hajua, paljon se hinta pompsahtaa
 
TA-200 ja TA-600 ovat ihan eri pelit, ainoa mikä niissä on samaa on bodyn ulkomuoto. TA-600:n hinta on tuplat TA-200:een verrattuna.
 
Olen vuoden verran vedellyt kotosalla amatöörimäisesti lämpimikseni TA-200:lla, TA-600:sta olen kokeillut muutaman kerran. Yritän nyt miten kuten objektiivisesti ja nopeasti tähän listata plussat ja miinukset.
 
TA-200:n plussat:
+ 35" mensuuri, taipuu alavireisiin mainiosti
+ Ohut kaulaprofiili (makuasia, mutta minulle sopii mainiosti)
+ Ei paina tonnia
+ Bodyn muoto; rungon viistoleikkauksen ansiosta oikea käsi asettuu mainiosti ja istualtaan soittaminen onnistuu erinomaisesti
+ Passiivimikit tekevät sen mitä tarvitsee
+ Tonesäätö todella vaikuttaa sointiin
 
TA-200:n miinukset:
- Ohut kaulaprofiili (makuasia, jotkut pitävät muhkummasta)
- Sustainia on TA-600:ssa varmasti enemmän läpirungon kaulan ja painavamman bodyn ansiosta
- Passiivimikit välillä vähän tuhnuttaa, eikä aktiivielektroniikan boostia ole - siispä jokin hyvä pedaali voi olla tarpeen
- Virittimet tuntuvat turhan muovisilta ja veteliltä, vaikka vire kyllä säilyy
- Joidenkin mielestä harakatkin nauraa otelaudan pentagrammeille, mutta siitä viis. Eivät ne vaikuta edes 4-vuotiaan psyykeeseen, kun vetelee "Jänis istui maassa".
 
Ja sitten on se hinta.
 
Jos tällainen F-sarjan bodyllä varustettu hyvillä spekseillä kiinnostaa, järkevämpää olisi ehkä hankkia nykyisen TA-200:n hinnalla esim. F-4E NG http://www.thomann.de/fi/esp_ltd_f4e_ng.htm jossa on TA-600:n ominaisuuksia, kuten läpirungon kaula, mahonkibody ja se aktiivi-EQ, mutta puolet halvemmalla. Sitä se signature-lisä ilmeisesti teettää.
 
Sain aikoinaan oman TA-200:ni merkittävästi listahintaa halvemmalla, joten jos nyt pitäisi valita, kallistuisin ehkä tämän uudemman F-4E:n puolelle. Eihän se tosin ole musta, eikä siinä ole hienoja pentagrammeja, mutta oikea puupinta näyttää aina hyvältä.
 
Toivottavasti näistä on apua. Onnea matkaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=174819