Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:cokekola
Alue:Puhaltimet
Aihe:Huilu ja jäykkä pikkusormi, apua?
Aika:23.01.2009 00:45   (muokattu 23.01.2009 09:12)
Kiitos kysymästä! Soitto sujuu edelleen vaihtelevasti. Harjoitteluun on aivan liian vähän vähän ja edistymistoiveet ehkä liian korkealla käytettävissä olevana aikaan nähden, joten turhautumiselta ei voi välttyä.
 
Antamasi neuvot ovat olleet todella arvokkaita, kiitos niistä. Samoin oman opettajan innostavuus on kullan arvoista, viimeksi pääsin tunnille kuukausi sitten ja melkein tähän asti onkin tunnilta saatu innostus kantanutkin. Nyt olisikin korkea aika sopia seuraava tunti.
 
Yksi merkittävä oivallus keskirekisterin äänten saamisessa syntyi parista Youtubessa olevasta James Galwayn masterclass -luennosta. Tajusin niistä, että olen kiristänyt suupieliä aivan liikaa pinnistäessäni ylempiä ääniä ulos.
 
Toinen aika tärkeä tekijä oli se, että löysin harjoittelupaikan, jossa voin muita häiritsemättä soitella. Siirryin nimittäin saunaan soittelemaan. Lämpöeriste toimii mitä ilmeisimmin hyvin myös äänieristeenä. Omaankin fiilikseen vaikuttaa positiivisesti, kun ei tarvitse yrittää soittaa "sordiinolla".
 
Olen tuonne blogiini päivitellyt jotain ajatuksia, mutta senkin päivittäminen tahtoo muiden kiireiden keskellä jäädä aina tekemättä.
 
Tällä hetkellä tarvitsisin siis lisää aikaa ja lisää motivaatiota harjoitteluun. Ehkä ylemmätkin rekisterit sitten alkaisivat pikkuhiljaa luonnistua. Tuskallisen hidasta edistyminen vain tuntuu olevan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=46&t=171925