Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:buju
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Otelauta ongelma
Aika:09.12.2008 22:28
Samanlaisia ongelmia täällä, olen aina joutunut pitämään kieliä mielestäni kohtuuttoman korkealla, varsinkin yläkielet, joita jostain syystä joutuu pitämään yhtä korkealla kuin alakieliä särinöiden välttämiseksi (ylä- ja ala-E n. 2,6 mm). Punomatonta G:tä joutuu jostain syystä pitämään D:tä korkeammalla, joka haiskahtaa hieman oudolta. Auttaisikohan uuden kaulan hankinta? Kaula ei mielestäni ole kierossa.
 
Kaularaudasta vielä, onkohan kaularauta mennyt pilalle, kun kaula palautuu notkolle muutamassa päivässä kaularaudan säädön jälkeen? En ihmettelisi, sillä runnoin jokunen viikko sitten kaularautaa kierroskaupalla menetettyäni hermot hirveään actioniin. Sain soitettavuuden paremmaksi, mutta muutaman päivän päästä kaula oli taas notkolla. Arvelin kaularaudan löystyneen joten kiristin lisää. Nyt kuitenkin tuntuu siltä ettei kaularauta mihinkään löysty, vaan se yksinkertaisesti taipuu. Ei tuota kaularautaa voi loputtomiin kiristää.

 
Jos olet kierros kaupalla kaularautaa kiristänyt, olet sen rikkonut.
Kaksisuuntaista kaularautaa kannattaa säätää MAX. 1/4 kierrosta kerrallaan ja yksisuuntaista vähän enemmän. Noita tarkkoja ohjeita on m.net väärällään.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=172445