Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:sepisti
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Fender '65 Princeton® Reverb vai joku muu:)
Aika:28.10.2008 00:43   (muokattu 28.10.2008 00:44)
Tänään tapahtui seuraavaa:
Lähdin täältä maakunnasta käymään kirkonkylällä musaliikekierroksella. Reissun tarkoituksena oli lähteä testaamaan Kochin Studiotonea ja H&K:n Statesman dualia.
Studiotonen suhteen odotukset olivat korkealla. Tarkoitus on hommata Fenkun HRD:n kaveriksi joku max. 20W 1 x 12" kombo, josta tulisi samalla ns. "ykköstykki" meikäläiselle, niin keikka-, kuin treeniskäyttöönkin.
 
Pilepändimme ohjelmisto venyy Anna Eriksonista, Sirkesalon kautta, tarvittaessa Kotiteollisuuteen asti. Joten ajatus oli, että styrkkarin pitäisi olla himpun HRD:tä monipuolisempi, koska sen särökanavasta ei ole mun käytössä mihinkään, ja olen käyttänyt siitä ainoastaan puhdasta kanavaa. Säröt on tulleet TS808:ta ja Bad Monkeystä.
 
Noo, Kochia kokeilin, eikä tuntunut oikein missään. Alkoi tuntua, että mussa on jotain vikaa:(muuallakin, kuin soittotaidossa)
 
Seuraavaksi marssin Kitarapajaan ja esitin toiveeni pienehkötehoisesta putkikombosta. Kaveri tarjosi kokeiltavaksi tuota Princeton Reverbin reissue-mallia, ja ikäänkuin säälistä ajattelin, että kokeillaan nyt sitten. Ajattelin, että yksikanavainen, 10" elementti, eikä standbynappulaakaan:) Puhumattakaan, että middlelle ei ollut säätöä lainkaan..
Kuitenkin testiajon jälkeen tuli fiilis, että taidan olla rakastumassa. Soundi oli uskomattoman hyvin läjässä ja jotenkin "ison" kuuloinen. Puhumattakaan vibaratosta, nam.
Kysymys kuulukin, että miten mielestänne kyseinen värkki syö säröpedaaleita. Eli saako tuosta sitä rokkia irti esim ts:llä? Meinaan oli tuo sen verran äänekäs peli, että ei sitä volumea ehkä ihan kokonaan kuitenkaan meidän hommissa kärsi avata, jos meinaa sellaista suomirokkikomppisäröä käyttää (mistään higainista en luonnollisestikaan ole kiinnostunut, vaan sellainen Heikki Silvennois-särö riittää).
Minkälaisia kokemuksia jengillä ylipäätään on kyseisestä värkistä? Onko kaiutin (Jensen_ C-10R, 8 ohm, 40 watt Speaker with Ceramic Magnet) oikeasti laadukas? Pidättekö 1000 euron hintaa kohtuullisena?
 
Tämän jälkeen marssin F-musiikkiin testamaan H&K:ta, mutta kokeiltaavaksi löytyi ainoastaan Statesmanin 40W versio. Mikäli 20W version perussoundi on samanlainen, se tuntuisi sellaiselta järkiostokselta. Särökanava kuulosti hyvältä (mitä nyt selvää sai, lamppujen, 1 euron piuhan ja "päin vittua" -säädöissä olevan 2000 egen Telecasterin aiheuttamien häiriöiden läpi). Myös puhtaassa soundissa oli mielestäni aikalailla fenkkumaisia piirteitä. Eli sen monipuolisuuden suhteen vahvistin olisi H&K. Mutta jotain siitä silti puuttui. Mojoa vissiin..
 
Summa summarum: Saanko Princetonista riittävästi monipuolisuutta irti pedaalivalinnoilla, milloin soitettavat keikat sitä vaativat?
 
PS. Brittivehkeistä ei irtoa mulle mitään ja Budda on liian kallis.
 
Ja eikun keskustelemaan. Kiitos.
 
Ainiin, mikä on käsityksenne Princeton reissuen valmistus maasta? Jäi katsomatta tänään.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=170808