Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:kivi
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Gibson-mikkien (?) tunnistusta
Aika:26.10.2008 00:23   (muokattu 26.10.2008 00:25)

Sama täällä, paitsi että en ole kokenut niitä vaihtoja minkään arvoiseksi.

 
Jotkut vaihdot ovat olleet merkittäviä (esimerkiksi en osaisi enää kuvitellakaan ykköskitara-ES335:ttäni sen alkuperäisellä Gibsonin vuoden 1972 perus-humbuckerilla tallassa sen koommin kun vaihdoin siihen silloin juuri markkinoille tulleen DiMarzion Humbucker From Hellin tuomaan lisää erottelua ja strato/p90 -sävyä. Tai kun modasin stratocastereihini Gibson Dirty Fingerit tallamikeiksi.
 
Jotkut vaihdot ovat jääneet kosmeettisiksi, tai kuuluvat vasta ääriolosuhteissa, kuten kitaraa "mäntätessä". Halvat mikit menevät kovalla soitolla tukkoon, paremmat säilyttävät dynamiikan. Kaikki telecasterini kuulostavat mikkien osalta ehdottomasti telecastereilta, vaikka yhdessä on Seymour Duncanin HotRail, kahdessa Fender Custom Shop Nocasterit ja yhdessä ihan tavallinen Fenderin vakiomikitys.
 
Jos tykkää poimia talteen halpiskitaroita, kuten Epiphonen Korina-sarjaa tai Squierin muita malleja kuin 82-85:sia tai Anniversaryja, kannattaa ehdottomasti ainakin harkita mikkien vaihtoa. Ja halpisten tapauksissahan vaihtoon menevät kaikki sähköosat kerralla, potikat ja konkat myös.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=170683