Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:tarmo
Alue:Koskettimet
Aihe:ohjeita pianon ostoon aloittelijalle?
Aika:10.08.2008 18:40   (muokattu 10.08.2008 18:42)
Mitäs vikaa Fazerissa on? ..siis verrattuna Hellakseen, Rennerin koneisto Fazerissakin on.
 
Mulle toi Rennerin koneisto on vuosien varrella jäänyt mysteeriksi. Joskus 15 vuotta sitten naapurin mummo hehkutti omaa pianoaan, jossa on rennerin koneisto... ja paskalta soundasi. Mulle on koko "rennerin koneisto" -liibalaaba muodostunut jo kehnoksi tekosyysksi tonni-pari käytetyn pianon myyntihintaan.
 
Onhan ne varmasti hyviä ja kestäviä, eikä ole muoviosia, mutta... niin on Ladakin. Nyt kun nälkävuodet on ohi, voi panostaa laatuun ja soundiin, eikä sitä ainoata ostokriteeri ainakaan mun taloudessa aseteta / tulla asettamaan sen mukaan, kestääkö pianon koneisto printönä seuraaville neljälle sukupolvelle.
 
Mä suosin Yamahaa, U -sarja ei petä koskaan, joten siitä vaan sijoittamaan. Mä en tilaisi Thomannilta pianoa/flyygeliä Suomeen, koska ne on vähän eri säädöillä. Saattaa alkaa puu paukkumaan suomalaisessa ilmanalassa - näin on myös käynyt.
 
Mutta jos kerta topicin aloittaja asuu Sveitsissä, ei muuta kun t-kaupasta pianoa alle. Volyymiin perustuvassa massamyyntiliikkeessä (josta ainakaan harva suomalainen tilailee akustista pianoa) kannattaa suhtautua varauksella "myyntilistaykkösiiin".
 
EDIT: Myös käytettyjä laatupianoja kannattaa kysellä, mikäli löytyy hyvin pidettyjä yksilöitä. Pianoakin tulee ajaa sisään ja jos vasarat on virittäjän /tms. asiantuntijan mukaan kuosissa, on käytetty laite valmiiksi kauniisti soiva.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=166379