Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:gemisti
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Hirvittävä Firebird GAS. Onko järkeä?
Aika:30.07.2008 22:56
No mutta siinähän se markkinointi toimii, kun myyjä tarjoo sulle kitaraa ja sanoo "Tää ois normaalisti 2400€, mutta voin mä ton pudottaa siihen 1600 eskoon". Kuulostaa paljon paremmalta kuin "No voin mä tosta 1800 pudottaa siihen 1600 eskoon"
 
Joo tuskin se soitinkaupan sisäänostohinta on se Luthmannin hinta, mutta ilmeisesti esim. Gibsonien kohdalla liiankin lähellä sitä, jolloin mentäisiin tappiolle jos Thomannin tai vast. hintoihin taivuttais. Tässä vaiheessa huomautettakoon, että olen hyvin vähän tekemisissä soitinkaupan kanssa, ja nämä ihmettelyni perustuvat lähinnä kaiken sortin huhuihin.
 
Olisi hauska jos joku asiasta oikeasti tietävä valaisisi hieman. Olen myös kuullut kerrottavan, että asia liittyisi jotenkin hyllyillä roikkuvien Gibsonien määrään, jos niitä ei ole tarpeeksi, et ole kunnon Gibson-kauppias, eikä maahantuojalta kitarat irtoa halvemmalla.
 
Toinen huhu kertoo, että Fenderille olisi käymässä samansuuntaisesti, pienen soitinkaupan olisi sijoitettava tuhansittain rahaa kitaravarastoon, jotta saisi maahantuojalta paremmat sisäänostohinnat. Siinä vaiheessa jo parempi suositella halvan hinnan kyselijöille saksan kauppoja, kuin itse kiinnittää pirusti rahaa tuotteisiin, joiden kiertoaika ei ole läheskään halvempien soittimien tasoa.
 
Nämä siis asiasta mitään tietämättömälle jääneitä mielikuvia alaa paremmin tuntevien puheista, toivottavasti olen käsittänyt väärin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=167209