Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Nacher
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Hirvittävä Firebird GAS. Onko järkeä?
Aika:30.07.2008 19:05   (muokattu 30.07.2008 19:05)
Firebird on mukava kapine, vaikkakin Studio-mallissa ei juuri muuta Firebirdiä olekaan kuin rungon ja lavan äärirajat. Itse olen tykästynyt Gibson Firebird V, jossa siis neckthru-rakenne, banjovirittimet ja minihumbuckerit... ja nimenomaan valkoisena.
 
Toisaalta taas, ESP esitti mielenkiintoisen versionsa aiheesta jokin aika sitten:
http://www.espguitars.ru/images/guitars/large/ESP_Phoenix-II_SW.jpg
 
Hintakin olisi ESPin osalta kohdallaan meikäläiselle (listahinta n. 1650e)... ja pienestä lisäsummasta (n. 50e) lavan värikin vaihtuisi ilman custom shoppia mustasta valkoiseksi. Tuo alkoi rabattien jälkeen kiinnostamaan kovastikin tuo Phoenix (eli tulilintu eli Firebird) :)

 
Tuo Phoenix on kyllä nätti. En vain ole oikein ESP:iden kauloista/tuntumasta pitänyt niin kuin Gibsoneiden. Myöskin nuo JB/59 mikit menisivät vaihtoon, koska ne ovat nyt ehkä se mielikuvituksettomin ja tyypillisin humpparisetuppi, mitä kuvitella saattaa. Ja JB löytyy jo valmiiksi soloistista. Hinta nousisi siis melkoiseksi... Firebird Studio maksanee jotain 1100e nykyään?
 
Tuota jäänyt vähän itsekin miettimään, että onko tuossa Firebird Studiossa oikeastaan mitään Firebirdiä tai persoonaa sen ulkonäön lisäksi? Toisaalta se ulkonäkö ja jättikokoinen body itseä siinä juuri mielyttääkin, siinä missä banjovirittimet ja kirkkaan räikeät minihumpparit eivät ehkä niinkään. Neck-thru olisi kyllä kiva.
 
Pahasti vain näyttää, ettei tästä kaasusta selviä kuin kitaran tilaamalla. Äh.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=167209