Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jucciz
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kitaran kielten vaihtaminen
Aika:30.07.2008 16:19   (muokattu 30.07.2008 16:26)
Kielten vaihtotarve ei riipu ajasta, jonka kielet ovat kiinni kitarassa, vaan siitä, kuinka kauan niitä soitetaan ja miten vuolasta on soittajan käsien hikoaminen. Jos itse vaihdan ennen keikkaa kitaraani ns. halvat ja huonohkot peruskielet (D'Addario, DR, GHS jne...), saa ne keikan jälkeen vaihtaa saman tien uusiin. Jos taas pyyhin kielistä pahimmat paskat pois settien välissä ja käytän muutenkin parempia kieliä, on niistä iloa useammallekin keikalle.
 
Jos soittaisin yhdellä ja samalla kielisetillä esim. muutaman tunnin päivässä joka päivä kokonaisen kuukauden, kielissä olisi kuun lopussa varmasti enemmän paskaa kuin itse kieltä. Yleensä vaihdettuani uudet kielet, pyyhin niistä about ensimmäisen parin viikon ajan Fast Fret:in tai vastaavan avulla pahimmat liat pois soittelun jälkeen. Kun kielet kuitenkin ajan kanssa alkavat menettää sointinsa kirkkautta, ei "fastfrettailu" enää kauheasti auta ja yleensä vaihdan tässä vaiheessa kielet suosiolla uusiin.
 
Itse olen löytänyt parhaan hinta-tatsi-kestävyyssuhteen Dean Markley Blue Steel -kielistä, jotka ovat liukkaammat ja pitkäikäisemmät kuin halvat peruskielet, mutta eivät kuitenkaan tunnu kumimaisilta, kuten esimerkiksi Elixir:it, jotka kaiken lisäksi ovat räikeän ylihinnoiteltuja.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=167181