Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:mll
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Opiskelijakämpän sähköt ja laitteiden hurina
Aika:13.03.2008 19:40
Älä hitossa tee niin. Kytket itsesi maalenkkiin. Itsehän sähkömiehen poikana onnistuin saamaan maalenkistä semmoisen tällin, että silmissä sumeni. Ei muuten tunnu kivalta.
 
Tuo lämpöpatteri on itse asiassa simppeli ratkaisu verkkosähköhurinaan. Ne on nimittäin vedetty maihin ja näinpä sähkökin pääsee maadoittumaan niiden kautta.
 
Vastaus alkuperäiseen kysymykseen: Ota kotistudiosi sähkönsyöttö jatkojohdon avulla yhdestä pistorasiasta. Jonkin laitteen takapaneelista löytyy varmaan maadoitusruuvi (tai jos ei löydy, niin laitteen runkokin käy). Maadoitusruuviin/runkoon kiinnität rautalangan. Rautalangan toisen pään taas kiinnität lämpöpatterin runkoon. Jos patteri on maalattu, niin tämä ei välttämättä toimi, joten yritä etsiä patterin rungosta kohta jossa ei ole maalia.
 
Älä tee tätä silloin kun laitteissa on virrat päällä. Pitäisi olla itsestäänselvyys, mutta ehkä parempi muistuttaa asiasta. Eli virrat pois ja töpselit irti!
 
Tällainen ratkaisu mulla on omassa kämpässä ja hyvin toimii. Verkkosähkö ei jää laitteisiin hurisemaan vaan maadoittuu kiltisti patterin runkoa pitkin.

 
Täytyy yrittää patterimaadoitus, kunhan selvitän asiaa vähän enemmän.
 
Kuulin tästä metodista toisaaltakin. Toivottavasti en tapa itseäni.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=161048