Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:marke-
Alue:Yleistä keskustelua musiikista
Aihe:Kristillinen metalli
Aika:11.03.2008 16:55   (muokattu 11.03.2008 16:58)
Kristillinen metalli ei ole ollenkaan tuttu aihe, mutta eipä sen olemassaolon tiedostamiselta ole kokonaan voinut välttyä. Täysin fundamentalistista, selkärankaa omaavaa fanaattista ja silmitöntä kristillistä musiikkia ei ole oikein edes näkynyt (jos joku tietää, kertokaa), mutta tuntuu noissa piireissä tuo apatia ja saamattomuus olevan muutenkin kovin keskeisiä arvoja.
 
Tosin täytyy myöntää, että olen kyllä tietoisesti vieroksunut kaikenlaisia oikeasti kajahtaneita musiikkikokonpanoja naurettavine kirkonpolttomusiikkeineen ja sanoituksineen
 
....
 
joten vastapainoksi ei olle ollenkaan huono ajatus, jos jotkut tuovat valoa esille pimeyden sijasta.
 
Se, että kristinuskon radikaali ja toiminnallinen vastaisuus on sinulle pimeyttä ja taas kristinuskon promotoiminen valoa, on ihan oma näkemyksesi.
 
Ja nimittäin jos tarkemmin ottaen ajattelee, olemme kaikki länsimaisessa kulttuurissa kasvaneet niihin arvoihin ja asenteisiin mihin kristinuskon luoma rakennelma kulttuurissamme perustuu.
 
Mä en edes ala puhumaan shamanismista ja vaikkapa pakanuudesta, joiden merkkejä kulttuurissamme on erittäin vahvoina. Näennäisestä "kirkkoon kuulumisesta" ja totaalisesta tapauskonnosta huolimatta.
 
Musta nää kaikki poliittisia ja uskonnollisia asioita julistavat bändit on kyllä jotenkin noloja hommia. Jos ne muusikot oikeasti välittäis niistä asioista, joista ne laulaa, niin eiköhän ois parempi suunnata se sanoma ihan kaikelle kansalle eikä vaan saarnata omalle kuorolleen.
 
Sivukommenttina Black Metal ei halua, eikä tule ikinä haluamaan sanomaansa kaikelle kansalle. Ja usko pois, välittävät asioistaan todellakin, mikä on ehkä monien mielestä jopa Black Metalin oleellisin asia - siis asioistaan välittäminen.
 
..Jumalasta positiiviseen tai negatiiviseen sävyyn.
Sori näsäviisastelu, mutta mielenkiinnosta; mitkä bändit laulavat jumalasta negatiiviseen sävyyn? Vissiin jotain ateistibändejä.. (Atheist peräti?).

Saatanasta laulaminen otetaan huumorilla. Samaa stooriahan ne on.
 
"From a supplication without response, the essence of man, his ground giving way, comes illumination by a sun of great evil that sets aflame the inner core and enthrones suffocation and the intolerable without respite as the joyful reward for a million aborted truths, this silence that among all man has charged with sacred horror, it becomes sovereign, in repugnant nativity, and detaches itself from the bonds which paralyse a vertiginous movement towards the void.
 
Breathless ecstatic experience,it opens the horizon a bit more, this wound of God;it is the assassination of the abyss of possibilities, the depths of being left to holy vultures.
 
Such monstrous impurity, and this incessant piety, no less revolting, cried out to heaven and they bore an affinity to God, in as much as only utter darkness can be likened to light."
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=161659