Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Ziggy Bubba
Alue:Yleistä keskustelua musiikista
Aihe:Kristillinen metalli
Aika:11.03.2008 15:04   (muokattu 11.03.2008 15:06)
Oma elämänkatsomukseni on varmaankin "tyyliin" eksistentialistis-kristillinen (eivät ne sulje toisiaan pois) Ja nimittäin jos tarkemmin ottaen ajattelee, olemme kaikki länsimaisessa kulttuurissa kasvaneet niihin arvoihin ja asenteisiin mihin kristinuskon luoma rakennelma kulttuurissamme perustuu. Elämmehän kulttuurissa, jossa ajanlaskummekin on asetettu alkamaan kristittyjen Jumalan pojan syntymästä. Koska ihmisten välinen tasa-arvo ja hyvinvointi ovat keskeisiä arvoja ja pyrkimyksiä omassakin elämässä, on hieno asia jos Christian metal -genre myöskin keskittyy lyriikoissaan puhumaan niistä, kristillisiä ajatuksia kun kerta ilmentävät, vai onko se näin?
 
Ihmisten välinen tasa-arvo ja hyvinvointi eivät ole mielestäni erityisesti kristillisiä, vaan yleismaailmallisia ajatuksia. En siis ymmärrä miten nämä arvot on vuosien saatossa "omittu" kirkon toimesta - eikö voi olla moraalinen ihminen olematta uskossa? Vai olenko vaan lainannut nämä arvoni kristillisestä uskosta? Tuskinpa.
 
Tästä huolimatta minulla ei ole mitään kristinuskoa tahi kristillistä musiikkia vastaan, annetaan kaikkien kukkien kukkia - paitsi niiden suvaitsemattomien kukkien ;)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=161659