Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:köpi62
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Fender hot rod deluxe
Aika:26.02.2008 15:40
Meikäläisellä on ollut tässä talven mittaan Hotrodin putkienvaihtosirkus päällä, tarkoituksena löytää lämpimämpää ja lempeämpää soundia noiden tehdasasetettujen Groove Tubesien tilalle. Eri konfiguraatioiden jälkeen JJ:n ECC81:set tuntuvat asiallisilta etusessa. Monen tällä foorumilla sekä Uraltonen keskusteluissa tarjoama ratkaisu vaihtaa pääteputkiksi 6L6:sten tilalle 6V6:set ei kuitenkaan toiminut, kun pitää pystyä bänditreeni- ja keikkasoittoon kohtuullisilla voimakkuuksilla. Ainakin JJ:n 6V6 S:illä Hot Rodin puhtaat soundit alkavat muuttua (sinänsä lämpimälle ja hyvälle) murolle jo volume-nappulan ollessa kolmosella-nelosella - eikä vain kuumilla humbuckereilla, vaan ihan yksikelaisillakin.
 
Sanonpa siis omana empiirisenä tietona, että 6V6:tta Hotrodin päätteeseen vain, jos soittaa yksin kotona matkaradiovoimakkuudella, tai sitten ei alun alkujaankaan tarvitse niitä Fenderin hyviä kliinejä.

 
Hyvää tietoa...en taida edes kokeilla 6V6:n putkia päätteeseen, jos tehot noin paljon tippuu. Mitkä 6L6:n putket sulla on pääteasteessa? Mittasitko ja sääditkö bias -jännitettä putkien vaihdon yhteydessä?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=159303