Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:M_Rouge
Alue:Koskettimet
Aihe:...Tilutusvideoita...
Aika:20.02.2008 12:49   (muokattu 20.02.2008 12:56)
Yleinen taipumus kuitenkin on, että on ihminen sitten metallin vihaaja tai rakastaja niin mitä enemmän kuuntelee eri musiikkityylejä avoimin korvin, sitä selkeämmin näkee, että on olemassa huonoa metallia ja hyvää metallia. Tässä siis metallin voi korvata millä tahansa musiikkityylillä. Ei ole väärin vihata tai rakastaa jotain musiikkityyliä, mutta kunhan pitää korvansa auki, niin kyllä joka genrestä löytyy niitä helmiä (ja tietysti myös paskaa).
 
Olen kanssasi aivan täysin samaa mieltä. Avoin suhtautuminen ja uteliaisuus musiikkia kohtaan sen laajassa merkityksessä kehittää yksilöä itseään musiikissa monin tavoin, erottamaan myös hyvän huonosta. Mitä taas tulee kritiikkiin yleensä, ja erityisesti kritiikkiin tiluttajia kohtaan, tulee väistämättä mieleen, että viha-suhde kumpuaa usein aivan muusta kuin musiikillisesta ymmärtämättömyydestä. Yksilön rajallisuudesta ilmaista itseään halutusti. Silloin fiilistely on arvokkaampaa. Niinpä tietenkin.
 
Kun olen lueskellut tätäkin topicia ja erityisesti kitarapuolen tilu-keskusteluja, tulee mieleen, että täytyy olla varsin lahjakasta porukkaa noin yleisesti täällä muusikoiden netissä. Monella kun on varaa lytätä täysin muusikoita, jotka ovat viettäneet koko elämänsä omistautuen soittamalle instrumentille ja musiikkityylille. No onhan totta, että kaikista ei tule ns. hyvän artikulaation soittajia, vaikka kuinka treenaisivat, osa jutuista on ihan geeniperimässä, ja he jäävätkin sitten niiksi fiilistelijöiksi.
 
Olisi kiva kuulla vaikka Vitalij Kuprijin soundeista ja soittotekniikansta kritiikkiä antaneen kirjoittajan oma soittonäyte omista taidoistaan ja soundeistaan. Se täytyy olla kyllä hyvä kun on kerran parempi kuin Kuprijin. Hienoa, että löytyy niin osaavia soittajia tältäkin foorumilta.
 
Yksi asia mikä hieman oudoksuttaa myös, on yleensäkin soundien arvosteleminen jostain YouTuben pakatun videotiedoston äänenlaadusta. Ehkä se ei ole paras mahdollinen, vaikka kuinka hyvillä stereoilla kuuntelisi. Soundimaailmaa olisi kohtuullisempaa arvostella vaikka kuuntelemalla artistin markkinoille laittamaa cd-levyä. Tuossa yllä olevan Jordan Rudess livepätkän katsoin haltioituneena, koska hän on yksi niistä monista soittajista joita olen arvostanut, ja soittaa yhtyeessä jonka soundit on olleet aina kohdallaan, albumeilla tietty, mutta myöskin live-jutuissa.
 
(Verratkaapa vaikka Symphony X:n Divine Wings of Tragedy tai Twilight in Olympos albumin tunkkaisia soundeja, tai vaikka käsittämätöntä Metallican Justice for Allin kumina-bassosoundia Dream Theaterin Images And Words albumin raikkaaseen ja viimeisteltyyn soundimaailmaan. Siinä on niinku vissi ero huonon ja hyvän soundin välillä.)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=160529