Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:kivi
Alue:Bänditoiminta
Aihe:Keikkaliksa vs. kulut
Aika:04.02.2008 12:29   (muokattu 04.02.2008 12:31)
Ja niin vain kävi että vihreää valoa tuli matkakorvauslaskulle, eli homma bueno, ja karavaani kulkekoon!
 
Tyysen tak kaikille aulis avuliaille, näin se toimii!

 
Hieno homma. On se kyllä toiminut aina tähänkin asti, joten miksipä ei nytkin. Joskus harvoin on joutunut auton kojelaudalta ihan fyysisiä dieselkuitteja tosin keräilemään...
 
Vinkiksi muuten sellainen, että nuo laskelmat saa täsmäämään: km-korvaus saa olla myös vähemmän kuin tariffissa määritely, samoin päiväraha. Jos kysymys on tällaisista parin satasen liksoista, voidaan km-korvausten, päivä- tai puolipäivärahojen ja ateriakorvausten jälkeen jäävä mahdollinen erotus merkitä keikkapaikan kirjanpitoon myös kalustovuokrana, eli bändin yhteyshenkilö esim vuokraa satunnaisesti bändin laulukamoja keikkapaikalle bändin keikan ajaksi. Tällainenkin toiminta on kirpputorituloon rinnastettavaa satunnaistoimintaa ja käytännössä verotonta jos kyse on pikkusummista ja satunnaisista tapauksista.
 
Hommaa ei siis ole tahallaan tehty hankalaksi pikkubändeille, vaan pieniä kuvioita voi pyörittää ihan maalaisjärjellä. Kuten oikein onkin, varsinaiset haasteet alkavat vasta kun homma saa työn luonteen, eikä sitä hetkeä kannata kiirehtiä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=12&t=159559