Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Markus91
Alue:Bassot
Aihe:Uusi basso haussa
Aika:15.12.2007 22:26   (muokattu 15.12.2007 22:34)
No presarillahan toi Geezeri nykyään leipoo menemään, eliks siitä niiku lähetään. Jatsilla en muista hänen soitelleen (jokuhan tämänkin kumoaa).
 
Tässä kumous:
http://www.youtube.com/watch?v=6bV90YbTO20&feature=related
 
Geezerhän tietty duunas levytyksiä putkihärveleillä, mutta eiköhän sitä trankustakin jonkunnäköstä kolinaa saa aikaan.
 
Geezerillä on varmasti ollut monenlaista eri soundia tässä vajaan 40 vuoden aikana. Voisin veikata, että tuo kyseinen liveveto on soitettu nimenomaan putkivahvarilla. Oikeasti en siis tiedä millä vahvistuskamoilla tuo on vedetty (paitsi lavalla kaksi Ampegin 8x10:ä, noista kaappiseinistä ei ottanut selvää). Sitä paitsi saahan sitä nykyään vaikka minkälaista soundia erilaisilla vekottimilla. Itsellä kuitenkin tuli tuosta mieleen sellainen lujasti soittamalla yliohjattu putkivahvari treblet leikattuna.
 
Olivat valinneet Fender presarin ja sen Tokain välillä valitsivat Tokain kun se on kuulemma monipuolisempi. Vielä tosin kerkiää vaihtaa fenkkuun kun ei ole vielä lähetetty, mutta toi Tokai olis varmaan mun pienille käsille tosi hyvä.
 
Eiköhän se Tokai ole ihan hyvä, jos sattui vaan hyvä yksilö kohdalle. Jotkut Tokait mitä olen liikkeessä testaillut, ovat olleet jotenkin halpiksen oloisia. Huonosti hiotut nauhat ja dead spotteja. Lisäksi soittofiilis huono, mutta siihen vaikuttaa niin paljon säädöt, jotka monesti ovat musaliikkeessä aika vidullaan. Mulla oli Fender Precision Standard 60th Anniversary vuoden ajan ykkösbassona ja se oli kyllä hyvä peli... siihen asti kunnes tajusin etten tykkää presarista. Liian paksu kaula ja soundi on sellanen vanhahtava tylsä perussoundi :) Tosin viisikieliseen siirtyminen oli helpompaa kun oli tottunut siihen presarin paksuun kaulaan, joten jotain hyötyä siitäkin.
 
Mitäs mieltä näin yleisesti kummat on parempia.
 
Musta jatsari on parempi kuin presari. Parempi soundi ja kaula, varsinkin jos sulla on lyhyet sormet. Ihan mielipidejuttuja ovat kuitenkin nämä ja ei ole yleistä mielipidettä kumpi on parempi. Kummallakin on kannattajansa. Fender vs. Tokai taitaa kuitenkin lähes aina kallistua Fenkun voitoksi. Erityisesti USA-Fenderit ovat lähes varmuudella erittäin hyviä soittimia. Tokailla ei taida noita yli 1000e bassoja olla.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=152076