Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Hooley
Alue:Keskustelua raskaammasta musiikista
Aihe:Tobias Sammet's Avantasia
Aika:08.12.2007 14:15
Nyt on tytöt pistetty Youtubeen muutama minuutti aika herkkua: Th Scarecrow EPK! Mukana näytettä useammastakin biisistä ja Carry Me Overin musiikkivideosta, sekä se sama apaattinen Tobi kertomassa albumista. http://www.youtube.com/watch?v=-y6Vn29muGg
 
Ja puolestaan mitä tulee siihen Metal Opera 1 ja 2 välillä ilmestyneeseen mandrakeen, pidän sitä edelleen edguyn parhaimpana levynä. Kaksi uusinta plättyä, Rocket Ride ja Hellfire club ovat olleet pieniä pettymyksiä.
 
Jep, Sammetin tuotanto jakautuu aika selkeästi osiin, ja kyllähän Mandrake tuon suunnilleen vuodet 1998-2002 käsittävä puhtaimman power metal -kauden parhaimpia tuotoksia on. Levyllä on pari tappavaa power-hittiä, muutama hieno eeppisempi teos ja kaunis balladi. Pari filleriä loppupäässä kuitenkin rikkovat kokonaisuutta sen verran, että aivan Theater of Salvationin uljauteen ei ehkä ylletä. ToS menee mahtipontisuudessaan joidenkin mielestä vähän yli, mutta musiikki, lyriikat, kansikuva ja Sammetin kansivihkohöpinät muodostavat ainutlaatuisen, vilpittömän filosofisen kokonaisuuden. Tämä upea aitous ja "diippiys" onkin levyn suurin vahvuus ja nostaa sen arvoa ainakin minun silmissäni todella korkealle, vaikka ihan Mandraken parhaimpien kappaleiden tasoisia biisejä ei ehkä olekaan.
 
Hellfire Clubilla alkanut ja Rocket Ridella jatkunut kehitys, eli tietynlainen powerin kahleista vapautuminen on kuitenkin nostanut Sammetin biisinkirjoittajana uuteen kastiin. Sävellyksissä on ollut aiempaa enemmän monipuolisuutta, voimaa, tunnetta ja tuoreutta. Tobihan tuntuu nykyään vääntävän biisiin kuin biisiin käsittämättömiä hittikertsejä, jo puhdas tarttuvuus on sellaisella tasolla, että olisi vääryys, jos entistäkin suurempaa läpimurtoa ei tapahtuisi. Eli mielestäni kaksi uusinta - kaksi parasta.
 
Sammetin tyyli kyllä järkytti hieman. -- Ei sovi siihen kuvaan mikä Tobiaksesta on päässä; nahkahousuinen, pieni mutta pippurinen heavymies, jolla on pitkä valtoimenaan aaltoileva kuontalo.
 
Hoho! Ai siis tähän kuvaan: Ladies n' Gentlemen - Maailmanhistorian paras musiikkivideo!
 
http://www.youtube.com/watch?v=0SYjvmYkbPA
 
Tobin tyyli on jo vuosikaudet ollut ihan eri tasolla kuin tämä kliseinen hevaripukeutuminen. Havaijipaidat, seepratakit, lehmännahkakuvioidut tohvelit, I eat pussy -paidat... Mieshän on ihan totaalinen tyyliguru, ja sillä puolella myös minun ylivoimaisesti suurin idolini. Nuo Avantasian promokuvat ovat todellakin ihan poikkeustapaus, kyllä se Tobias lyhyempää lettiä lukuunottamatta näyttää samalta kuin ennenkin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=44&t=156660