Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Johann Onn
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Zoom H2
Aika:06.12.2007 15:28   (muokattu 06.12.2007 15:44)
Äänittäessä ei ota kaikkea ylimääräistä häiriöääntä...
 
...riippuen asetuksista tai miten äänittää.
 
A) Elektro-akustisella (= hiljaisempi kuin normaali akustinen) saa äkkinäisellä iskulla, mikit klippaamaan. Ja varsinkin oikeanpuolisen etumikin. Mittarit ei käy edes punaisella, tulee vaan "kräks !" ääni. Onneks toi pystyy estämään, soittamalla "tasaisemmin.
 
Elektro-akustinen kuulosti itseltään, sillä äänittäen. Sinänsä hyvä asia, toisaalta taas ei. Se kun ei oikeasti kuulosta kauhean elävältä, koppa kun on suurimaksi osaksi muovia. Saa silti riittää, tähän hätään.
 
B) Koitin heittää TonePort UX2:sta piuhan Line Out:sta tohon ja pohjahurina oli kuultavissa, liiankin selvästi. Joten jouduin äänittämään mallinnukset "passiivikajarit kiinni UX2:n kuulokeliitäntään ja ne H2:sen eteen".
 
No, sainpas oikeaa räminää bassos kanssa, kun ei kajarit oikein kestäneet bassoa. Tietysti, olis ne voinut äänittää UX2:lla suoraan koneelle, mutta halusin just sen rämisevän soundin "nauhalle".
 
Itse pidän vehjettä mikkitelinessä. Vehje ei paina oikein mitään + normaalijalustalla = voi lähteä lentoon. Varsinkin, jos unohtaa että on kuulokkeet päässä -> ja ne taas kiinni siinä.
 
EDIT: Jos asenne on "täytyy kuulla pohja - ei sitä muuten voi mitään äänittää !", voi mennä hankalaksi. Äänitän kaiken muutenkin pelkkää klikkiin, yksitellen ja ilman mitään muuta. Helppo ne raidat on siirtää koneeseen ja heittää Reaperiin. No, laulaminen "vois olla" vaikeampaa, pelkän klikin kanssa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=154031