Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Hooley
Alue:Keskustelua raskaammasta musiikista
Aihe:Tobias Sammet's Avantasia
Aika:01.12.2007 22:20
Kuten kaikki voimametallin ystävät varmasti tietävätkin, on Edguyn nokkamies Tobias Sammet viiden vuoden tauon jälkeen jälleen julkaisemassa uutta metallioopperaa Avantasia-nimen alla. Kokopitkä The Scarecrow tulee pihalle tammikuussa, mutta variksenpelätintä odotellessa jännitystä tiivistetään kahdella EP:llä, jotka saatiin Suomessakin kauppoihin viime viikolla. Lost in Space pt.1 ja pt.2 -lyhytsoittoja ilmeisesti odotti vesi kielellä joku muukin kuin minä, sillä esimerkiksi Ruotsin singlelistalta irtosivat sijat #3 ja #4, sekä Saksassa #9. Tuo Saksan yhdeksäs sija on samalla ilmeisesti Nuclear Blastin historian korkein singlelistasijoitus, edellinen ennätys oli Nightwishin Nemolla. Sanoisin tuon olevan aika saatanan hyvin siihen nähden, että vaikkapa juuri Nemoa soitettiin valtavia määriä radiossa ja tv:n musiikkikanavilla, Lost in Spacea taas ei ollenkaan. Näyttää siis siltä että Tobias alkaa vihdoin saada ansaitsemaansa suosiota suuremmankin yleisön keskuudessa.
 
Lost in Spaceilla saadaan tuttuun tapaan nauttia Sammetin lisäksi myös vierailevista laulajista, tällä kertaa mukana ovat Jörn Lande, Michael Kiske, Bob Catley (Magnum), Eric Singer ja Amanda Somerville. The Scarecrowlla on mukana näiden lisäksi esimerkiksi Alice Cooperin ja Roy Khanin (Kamelot) kaltaisia kulta- ja multakurkkuja. Kaikesta huolimatta jäin laulajalistalta kaipaamaan esimerkiksi kahta suurinta suosikkiani, Hansi Kürschia ja André Matosta, joiden poissaolo tuntuu kummalta varsinkin kun tietää molempien olevan Sammetin hyviä ystäviä. Rytmipuolella rumpujen takana on Eric Singer, bassonvarressa Tobi itse ja kitarassa tuottajataikuri Sascha Paeth.
 
Joka tapauksessa kahdella EP:llä kuullaan yhteensä 12 kappaletta, Lost in Space tosin samanlaisena versiona kummallakin. Lisäksi kehään heitetään neljä muuta uutta biisiä, neljä coveria, turha uusintaversio ensimmäisen Metal Operan introsta sekä akustinen studiolive nimibiisistä. Multimediapuolella musiikkivideo ja pientä haastattelua ja kuvia nauhoituksista. Vaikka tavaraa onkin jonkin verran, tuntuu tuo yli kymmenen euron hinta EP:stä melko korkealta, varsinkin kun sen joutui maksamaan kahdesti. Lost in Space kappaleena sopii aika hyvin Sammetin singlebiisien jatkumoon. Kyseessä on vaihteeksi hieman rauhallisempi veto, mutta tarttuvuutta on jälleen lastattu ihan mukavan kokoisella lusikalla.
 
Parasta antia ovat kuitenkin Another Angel Down ja Promised land, jotka esimerkiksi Edguyn viimevuotisen Rocket Riden muistaen ovat yllättävänkin tyylipuhdasta poweria. Genren ystäville molemmat ovat takuuvarmoja killereitä, jotka heilauttavat itsensä kevyesti vuoden parhaiden power metal -kappaleiden joukkoon. The Story Ain't Over ja Scary Eyes ovat hieman tasaisempia esityksiä, mutta eivät kuitenkaan filleri-tasolle vajoa. Covereista parhaiten toimii Abba-laina Lay Your Love on Me, jossa on munaa ja groovea sen verran, että eipä Abbaa paljon hienommin esitettynä ole varmaan ennen kuultu. Lisäksi pitää mainita Ride the Sky, joka on vaihteeksi hieman erilaista Sammet-huumoria kaikille Helloweenin ystäville.
 
www.tobiassammet.com
http://www.youtube.com/watch?v=nGgFfdw7CCE (Sammet kertoo uudesta Avantasiasta)
http://www.youtube.com/watch?v=o26SlmROH5Q&feature=related (Lost in Space -musiikkivideo)
http://www.radiotangra.com/media/audio/Avantasia_2007.mp3 (Sammetin puhelinhaastattelu, mukana tietoa esimerkiksi The Scarecrown jatko-osasta ja Edguyn tulevasta levystä)
 
Tuossa vielä kappalelistat:
 
Lost in Space pt. 1
 
1. Lost In Space
2. Lay All Your Love On Me (ABBA cover)
3. Another Angel Down
4. The Story Ain't Over
5. Return To Avantasia
6. Ride The Sky
 
Lost in Space pt. 2
 
1. Lost In Space
2. Promised Land
3. Dancing With Tears In My Eyes (Ultravox cover)
4. Scary Eyes
5. In My Defence (Freddie Mercury cover)
6. Lost In Space (Alive at Gatestudio)
 
The Scarecrow
 
1. Twisted Mind
2. The Scarecrow
3. Shelter From The Rain
4. Carry Me Over
5. What Kind Of Love
6. Another Angel Down
7. The Toy Master
8. Devil In The Belfry
9. Cry Just A Little
10. I Don't Believe In Your Love
11. Lost In Space
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=44&t=156660