Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Pide
Alue:Koskettimet
Aihe:Aloitusopas keyboardin soittoon..
Aika:01.12.2007 14:43
Yksinkertaisimmillaan (ja erittäin useinkin) kiipparisti soittelee bändin mukana sointuja eri asemista eri soundeilla tai murtaen tms ja vähän lurittelee sinne & tänne, jos biisi vaatii. Sointupohjainen säestely muun bändin mukana on helppoa kuin heinänteko ja suorastaan tylsääkin joskus. Itse olen esim. jonkun vuoden opiskellut pianolla vapaata säestystä työväenopistossa.
 
Esimerkki elävästä elämästä: vedän just opiskelukaverin kanssa semmoista tyttöbändiä, jossa kiipparisti aloitti musiikin harrastamisen aivan alusta. Ollaan otettu semmoisia muutaman soinnun biisejä, joihin kiipparisti on saanut vetää ihan vain pitkää sointumattoa tai esim. paukuttaa kahdeksasosia synasaundilla. Eli soinnun perusmuodot ovat riittäneet alkuun ja toimii oikein jees. Sen mukaan, kun kehitytään, niin voidaan hissukseen kuoria pakettia auki syvemmältä. Tyttöjen eka keikka on joulukuussa... :)
 
Eräässä bändissäni (rock, pop, iskelmä ym. sekavaa) kiipparisti hoitelee myös basistin tehtävät splitatulla koskettimistolla, mutta on klasaripohjainen hemmo ja kova treenaaja. Minä laulan ja kitaroin, rumpali on ja sitten se kiipparisti ja hyvin menee.
 
Heh, joo. Mekin tehtiin pari vuotta taidetta vastaavalla kokoonpanolla. Oikeastaan se luonaa minusta aika mukavasti, jos vertaa ihan itsenäiseen kevyeen pianonsoittoon. Bassoahan se vasen käsi silloinkin myrkyttelöö. Meillä oli silloin PA, jossa oli subbarit niin mikitettiin rummut ja kaivettiin Motiffista bassosaundi ja sitten kun kaikki kolme vielä laulettiin äänissä, niin se kuulosti välillä ihan oikealta bändiltä! :) Ja oli asiakkaalle kustannustehokas ratkaasu. Noo, menipä vähän off topic...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=156393