Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Vilhelmus
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Kotistudion akustointi
Aika:20.11.2007 12:23
Bongasin tällaisen vanhemman ketjun omaa kysymystäni varten. Koitin tuolta yleisen keskustelun palstan jelppikerhosta jo kysellä, mutta vastauksia ei tainnut tulla kuin yksi. Josko joku osaisi meikäläiselle jotain vinkata, tässä sinne jelppikerhoon jo postaamani kyssäri:
 
Työhuoneeni (musasellaisen, siis) pöytä kaiuttimineen sijaitsee juuri sillä seinällä, minkä takaa löytyy naapuri. Tila ei mahdollista muuta. Muuten pajaa ei tarvi akustoida, mutta ajattelin tuon seinän päällystää jollain akustiikkamateriaalilla niin, että se söisi mahdollisesti naapuriin kuuluvaa ääntä.

Mihinkään remonttiin en ole ryhtymässä, mutta olisiko tietämättömälle vinkkejä, minkälaista materiaalia seinään sopisi lyödä? Ei haittaisi, jos materiaali olisi myös siedettävän näköistä. Päällystettävän seinän mitat ovat 265x250cm ja syvyyttä materiaalilla saisi olla maksimissaan 10 senttiä. Silloinkin tekee jo tiukkaa.

Toki ko. materiaali saa vaikuttaa positiivisesti myös muulla tapaa koko huoneen akustiikkaan.

Yleensä en Thomannilta mitään tilaile, mutta onko esimerkiksi missään näistä mitään järkeä ko. tilanteessa: http://www.thomann.de/fi/akustiikka_elementit.html (yhdyssanavammasta huolimatta) ?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=152678