Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:absqua
Alue:Bassot
Aihe:Nauhojen poisto
Aika:28.01.2004 14:49   (muokattu 28.01.2004 14:49)
Em. modausta ajattelin jazzariini. Pari kysymystä kuitenkin arveluttaa vielä (no, rehellisesti sanoen en kuitenkaan uskalla tehdä mitään vaikka saisin step-by-step ohjeet, materiaalit ja henkilökohtaisen tutorin eteeni):
 
1. Nauhojen paikalle varmaankin kannattaa pistää woodfilleriä tahi vaahteraa tms. puuta. Mieluiten tietenkin pistäisin puuta: mistä saan sopivaa vaahteraa sopivan paksuisena nauhana?

 
Asiallisista puutavaraliikeistä saat ohutta viilua. Ei maksa paljon.
 
2. Kuinka pahasti 'nauha'materiaalin muuttuminen metallista puuhun vaikuttaa kaulan vakauteen?
 
Mun tietääkseni asialla ei ole suurtakaan merkitystä, mutta en ole soitinkorjauksen/rakennuksen asiantuntija ollenkaan. Joku paremmin tietävä oikaiskoon.
Kaularautaa joudut säätämään tod.näk. joka tapauksessa tossa yhteydessä.
 
3. Millä aineella paljas ruusupuuotelauta kannattaisi viimeistellä (käytän hiomattomia kieliä)? Mitä epoksi- tai venelakkamerkkejä voi kysellä ja mistä?
 
Epokseissa on kuulemma (huom. toisen käden tietoa) ongelmana se että niitä ei tahdo saada tarpeeksi pienissä erissä. Muutenhan epoksi on mitä parhainta tuohon otelautahommaan.
 
Sen nauhakolojen täyttötyön voi tehdä itsekin aika helpolla, mutta voi olla että tuon homman jälkeen koko otelauta kannattaisi hioa, koska nauhattomassa käytössä otelaudan ehdoton tasaisuus on tärkeää. Minä teettäisin hionnan jollakin ammattilaisella.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=49926