Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:IJarro
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:DI-boxin tarkoitus
Aika:13.10.2007 11:23   (muokattu 13.10.2007 11:45)
...joo kyllä oon. Se on joskus hyvä vääntää asioita rautalangasta. Ja ilmeisesti sullekin tämä asia meni perille... Eikö?
 
EDIT. En jaksa kinata. Hogasin etten välttämättä ollukkaa oikeessa =)=)
 
EDIT. damn, tiesin sittenkin =).
 
http://en.wikipedia.org/wiki/Line_level
 
Linjatasonen signaali on tätä voimakkaampaa signaalia, jota tulee esim mikserin mainout:eista ja esim vahvarin line out:ista. Kitarasta ja mikeistä tuleva signaali on huomattavasti heikompaa. Eli kitarasta ei mitään linjatasoa tule.
 
Eli Di-boxi muuntaa (esim kitarasta tai bassosta tulevan) korkeaimpedanssisen, heikon, balansoimattoman signaalin matalaimpedanssiseksi balansoiduksi signaaliksi. Balansoidun ja balansoimattoman signaalin ero on vähän vastaava kuin yksikelasella ja humberbuukkerilla. Eli hurinat häviää lähes olemattomiks.
 
Mikserin mikkietuasteet on suunniteltu nimenomaan näille matalaimpedanssisille mikkisignaaleille. Eli homma toimii huomattavasti paremmin, kun kitaran signaali muunnetaan oikeanlaiseksi (eli esim bassokin kuuluu kyllä ilman DIboxia, mut tosi vaimeena verrattuna DIboxin kautta laitettuun). Eli niitä mikkietusia ei tarvii vetää särölle jos haluu sopivan volan jos käyttää DIboxia välissä.
 
Tiiviisti, balansointi poistaa hurinat, ja impedanssimuutos parantaa äänenlaatua.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=154102