Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:sax_O Fonisti
Alue:Puhaltimet
Aihe:Saksofonin aloittaminen
Aika:01.10.2007 13:01   (muokattu 01.10.2007 13:02)
Ajattelin kokeilla saksofonin soittamista, mutta haluaisin ensin selvittää pari perusjuttua, kuten että kannattaako edes haaveilla oppivansa "riittävää" soittotaitoa tässä vaiheessa, kun ikää on jo 36? Vai onko saksofoni ylipäätään sellainen soitin, että aloitusiällä on oleellista merkitystä? Sorminäppäryyttä ja koordinaatiokykyä uskoisin löytyvän kyllä.
 
Mikä on "riittävä soittotaito"? Mestaria susta ei tuu enää tuolla iällä vaikka kuinka paljon soittaisit. Mutta hyvän soittotaidon varmasti saat kasaan. Eli pystyt esim. soittamaan orkestereissa, ja myös omaksi iloksesi muutakin kuin joululauluja.
Nuorena oppiminen on paljon helpompaa, mutta vanhanakin mahdollista jos vain jaksaa tehdä työtä. Satunnaisella soittelulla ei varsinkaan tuossa iässä fonistia tehdä. Jos oikeasti haluat oppia soittamaan, opettaja on ehdoton, ainakin aluksi.
 
Entä onko tenori vaikeampi kuin altto, ja millä erityisellä tavalla? Tuossa vähän aikaa sitten tuli "Legends of Jazz", jossa David Sanborn sanoi, että tenori ei ollut hänelle fyysisesti mahdollinen - liittyneekö polioon, jota sairasti?
 
Altolla aloitetaan yleensä sen koon vuoksi. Pienille soittajille tenori olisi aivan liian iso. Mutta kun sinulla ei ole enää koosta kiinni niin tenoriakin voi harkita jos siitä enemmän pitää. Se vaatii vain enemmän ilmaa, siinä mielessä altto on helpompi. Tenori vai altto, tottumiskysymys. Itse kannatan alttoa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=46&t=152757