Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Artist
Alue:Rock, pop, alternative
Aihe:Jeff Beck
Aika:18.09.2007 09:56
Kuulemma Beck ei viritä kitaroitaan läheskään joka soittokerta vaan hänellä sanotaan olevan kyky soittaessaan venyttää soittamansa kieli oikeaan vireeseen. Näin eräs Beckin pitkäaikainen soittokaveri on sanonut jossain. Nimeä en muista mutta ei ollut kuitenkaan Jan Hammer. Jeff Beck todellakin tekee soittaessaan mitä huvittaa ja saa sen kaiken kuulostamaan todella helpolta ja hyvältä kuulostavalta. Beckillä on soittonsa omituisista ääniefekteistä huolimatta ollut kait useimmiten käytössä uskomattoman vähän pedaaleja kitaran ja styrkkarin välissä - lähinnä särö (tietääkseni RAT) ja wah-wah. Jeff Beck on aina ollut yksi suosikkikitaristejani jonka soitosta olen pitänyt Hendrixiäkin enemmän. Beck on aina uudistunut mutta Hendrix niinkin mahtavana soittajanakin toisti mielestäni ehkä liikaa itseään. Okei, onhan Beckin ura ollut pidempi mutta itse pidän enemmän 60-luvun lopun Jeff Beckin kitaroinnista kuin Hendrixin.

 
Jeff Beck kyllä virittänee ennen keikkaa, mutta vetää rankasta tatsista ja kampeamisesta huolimatta keikat yleensä kitaraa vaihtamatta (tai välissä virittämättä). Taisi olla Jennifer Batten, joka puhui tuosta Jeffin tyylistä venttää oikeaan säveleen, jos keppi ei ole vireessä.
 
Jeffillä on nykyään isompi pedalboard käytössään, löytyy mm. Hughes & Kettnerin Leslie simulaattori, Maestron Ring Modulator, ja joitain mitä en nyt muista...
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=3&t=19038