Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:kimurantti1
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Gary Moore
Aika:11.09.2007 22:27   (muokattu 11.09.2007 22:35)
Juuri tuli Yle: Teemalta yksi Gary Mooren konserttitaltiointi, olisiko ollut vasta viikko sitten? Se oli älyttömän hyvä. Mulla on silti vähän ristiriitaiset fiilikset Mooren soitosta, se kun on tasoltaan kovin vaihtelevaa. Välillä tulee älyttömän hyviä melodioita ja tosi sujuvia pentatonisia legatopilityksiä, ja välillä taas tuntuu ettei mitään irtoa, ja etenkin nopeammat alternate-kuviot on aikamoista räpellystä. Toisaalta eipä Moorea minään tekniikkavirtuoosina muistetakaan (hänen oikean käden tekniikkaansa katsellessa tulee huono olo, niin kankealta ja jännittyneeltä se näyttää), vaan hyvistä biiseistä. Ja hyviä biisejä sitten löytyykin, kuten myös lauluääntä.
 
Toinen mikä vähän ristiriitaisia fiiliksiä herättää, on Mooren vibra. Nopeammissa biiseissä ja bendien päälle soitettuna se kuulostaa sika makealta, mutta mitä hitaampi biisi, sen ikävämpää kuunneltavaa se nopea väpättävä vibra on. Ei tunnu välillä millään istuvan biisiin.
 
Moorella on ollut musta aina ihan hyvä soundi. Vaikka se on vähän vaihdellutkin, niin se on aina kuulostanut häneltä itseltään. Näin myös sillä edellisellä Yle: Teeman keikkataltioinnilla. En muista tarkkaan mitä siellä oli vahvistinpuolella, mutta pari jotain uudempaa Marshallia, ehkä JCM900 ja joku toinen. Oli myös käsittämättömän hienot kitarat, valkoinen Explorer ja oranssi Les Paul.
 
Vaikken minkäänlaisesta lokeroinnista pidä, niin mitä tulee iänikuiseen tappeluun siitä, onko Moore blues-kitaristi, niin rokkina minä suurta osaa Mooren tuotannosta pidän. Bluesvaikutteet toki kuuluu kaikessa Mooren soitossa, mutta varsinkin se Ylen konserttitaltiointi oli ihan täysveristä rokkia. Hyvää sellaista olikin. Tajuton lataus, ja herra kyllä antoi kaikkensa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=152836