Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:zeme
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Jari Yliahon kamat
Aika:19.08.2007 10:29   (muokattu 19.08.2007 10:35)
Kylläpä eilen Tavastialla Grand Slamin juicettomalla reunion-keikalla Jari Yliahon kitaraosuudet soivat muikeasti. Onko joku tsekkaillut GS:n kesäkeikoilla Yliahon kamoja sillä silmällä? Flying Finniä tuntui soittavan Marshallin ja Ekon vahvistinten läpi - ja soolobuusterina Procon Rat, mikä ainakin minut yllätti kun lavan reunalta kävin tavaroita kurkistamassa. Hienosti laulavaa, voimakasta lead-soittoa oli.
 
Kyllä ihan oikein katselit kamoja, eli nuppina toimii marshallin jmp1959 50wattinen 60-luvulta. Jarin oma. EKO kaappi tulee teknikolta (60-70-luvun kaappi, sisällä celestionin greenbäckit). Pedaaleina on Dunlopin Jimi Hendrix singature wah ja Proco Rat 2.
Räkissä (missä nuppi on) olevat efektit eivät ole toiminnassa, koska räkki kuuluu GS:n kitarateknikolle ja efektejä ei jaksettu poistaa.
Mutta mitä soittoon tulee, niin se on kyllä suurimmaksi osaksi jarin omasta näppi tuntumasta, ehkä yksi hyviä esimerkkejä siitä, kuinka se soitto tulee myös näpeistä, eikä pelkästään kitara kamoista. Säröä itseasiassa kamoista tulee aika vähän vaikka sitä ei ihan heti uskoisikaan, sen huomaa vasta sitten kun itse soittaa kamoilla
 
Kuulostaisi varmaan hyvältä käytännössä millä tahansa toimivalla kitaralla.
 
jep, kuten sanoin, oli mikä tahansa skebara(tai melkein mikä tahansa) tai vahvari, niin kyllä sen tuntee heti, että jari se siellä soittaa..
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=151740