Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:marke-
Alue:Keskustelua raskaammasta musiikista
Aihe:Uusi Black Metal
Aika:27.07.2007 08:32
Yleensä true-äijät dissaavat niitä black metal bändejä, joista mie tykkään.
 
Johtuu siitä, että bm kun on paljon muutakin kuin musiikkia.
 
Aika harva muu taiteenlaji pääsee samaan - hyvässä bm kiekossa on oleellista kokonaisuus: ideologia, musiikki ja teemat.. joskus jopa kannet, lyyrinen sisältö ja bändin ulkoasu. Heh, on se jännä kun joku muu koittaa samaa niin heti tulee paskaa niskaan: esim. Tool bändin monet mieltää paljon muuksikin kuin rock-bändiksi, mutta sehän on ihan tekotaiteilua jos siitä saa jotain muuta irti kuin "kovia biisejä, lisää kaljaa" meiningit.
 
Oikeastaan tekisi mieli aloittaa uusi topicci siitä, kuinka ainakin minun tuntemissa muusikkopiireissä tärkein asia musassa tuntuu olevan vain musiikkiteknilliset seikat, ja kaikki muu on pelleilyä. Eli tämä "sama se mistä laulaa, hienoja sävellyksiä, musa on tärkeintä blaablaa" skeida. Joo, mulla on ihan oikeasti aikaa pohtia tälläsiä - töissä on tylsää ja eukkokin on matkoilla :D
 
Uusista bändeistä Xasthur on se, joka on tehnyt minuun suurimman vaikutuksen (onhan Malefic tosin saanut koottua jo aika laajan diskografian). Kovin vähän tulee bläkkistä kuunneltua, mutta Xasthurin soundissa on jotain mikä vetoaa. Muutenkin jenkeistä tuntuu tällä hetkellä tulevan jännemmät bläkkisbändit kuin euroopasta.
 
Xasthuriin on pitänyt tutustua, kuin myös Leviathaniin, mutta tuntuu jotenkin Xasthurin "vähän ku Burzum" vertaukset laimealta. Absu on ainakin kova juttu jenkeistä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=44&t=150779