Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:anttipi
Alue:Laulaminen
Aihe:Laulaminen refluksi-leikkauksen jälkeen?
Aika:19.07.2007 01:47   (muokattu 19.07.2007 01:48)
Fundoplikaatiosta on olemassa monia erilaisia versioita. Toisissa jätetään mansetti löysemmäksi, jolloin on mahdollista röyhtäillä ja myös oksentaakin. Eikä se vatsan happoisuus sitä mahanporttia löysennä.
 
Jos röyhtäily käy kokonaan mahdottomaksi, on mansetti kaiken järjen mukaan turhan kireällä. Varsinkin koska silloin hyvin todennäköisesti on myös nielemisvaikeuksia, kun vähänkin isommat tai "nahkeammat" ruuat jämähtävät ruokatorveen. Ja sitä ei kukaan halua.
 
Minut leikannut kirurgi sanoi tekevänsä "puolikireän" tms. eli kyllähän niitä tosiaan voidaan tarkoituksella vetää kireämmäksi tai jättää löysemmäksi. Olisiko sitten niin, että erittäin pahoissa tapauksissa (jos on vaikka kehittynyt syöpäriskiä lisäävä Barrettin ruokatorvi), mansetti joudutaan vetämään mahdollisimman kireälle (jolloin riski epäonnistumisestakin on suurempi)? Usein olen lukenut kyllä sellaisista tapauksista, että mansetti on vahingossa tai kirurgin kokemattomuuden vuoksi tms. tehty aivan liian kireäksi, ja mansettia on jouduttu jälkeenpäin koettaa venyttää.
Copyright ©1999-2023, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=37&t=111689