Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:anttipi
Alue:Laulaminen
Aihe:Laulaminen refluksi-leikkauksen jälkeen?
Aika:16.07.2007 17:00   (muokattu 16.07.2007 17:08)
Varsinkin tämän suuremman operaation jälkeen ei enää oksenneta eikä röyhtäillä.Kun kiristys on tehty ,suunta on aina kohti suolistoa.Eli taudin aiheuttaja,liikahappoisuus,ei vielä sillä korjaannu. Siihen ei auta kuin syiden kartoittaminen ja poistaminen elintavoista.Aina ei sekään.Polttelu ja tuska jatkuu siis mutta sen jälkeen oireet siirtyy alaspäin,vatsalaukkuun ja siitä eteenpäin.
 
Onnistuneen leikkauksen jälkeen voi röyhtäillä (todennäköisesti myös oksentaa, mikäli mansetti on tehty taitavasti ja jätetty riittävän löysäksi). Heti leikkauksen jälkeen se voi tosin olla vaikeampaa, kuten nieleminenkin. Mulla kesti useamman kuukauden ennen kuin pystyin nielemään koko lailla normaalisti. Pieniä röyhtäisyjä pystyin päästelemään heti. En ole koskaan oksentanut herkästi, joten siitä ei ole henk. koht. kokemusta leikkauksen jälkeiseltä ajalta.
 
Refluksitaudissa on kyse nimenomaan ruokatorveen/nieluun nousevista mahanesteistä (minne ne eivät kuulu), ei epänormaalin runsaasta haponerityksestä sinänsä. Polttelu ja tuska helpottaa suurimmalla osalla leikkauksen jälkeen - näkemieni tutkimusten mukaan pysyvää apua saa n. 70 - 95 % leikkauksen läpikäyneistä. En ole kyllä aiemmin kuullut, että oireet voisivat "siirtyä alaspäin" - tosin leikkauksen jälkeen voi tulla kyllä uudenlaisia vaivoja, esim. lisääntyneitä ilmavaivoja, jotka voinevat ajoittain olla kivuliaitakin. Mulla se on ainakin ollut pieni hinta siitä, että sain pääasiallisen oireen hoidettua.
Copyright ©1999-2023, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=37&t=111689