Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Notefix
Alue:Tanssimusiikki
Aihe:(Yli)sovittamisesta..
Aika:10.01.2004 19:36   (muokattu 10.01.2004 22:51)
Tuossahan tuo toteamani asia nyt sitten todistettiin.
 

Pakko kai tähänkin on jotain sanoa.

Tämä on itseasiassa aika vaikea juttu. Toisaalta vaaditaan että tehdään täysillä musaa, mutta toisaalta joudutaan hirveästi karsimaan, koska tehdään "asiakaspalvelua".

Tavallaan ymmärrän kaikkia osapuolia. Varmasti on aika turhauttavaa soittaa vuodesta toiseen musaa, josta ei oikeastaan diggaa yhtään. Ja sitten kun vähän yrittää saada siihen jotain omaa mukaan, alkaa purnaus.

Huttu on huttua, vaikka kuinka sovittaisi. Joillekin ihmisille se on tärkeää musaa, ja juuri oikeaoppisesti sovitettuna. Jos ei homma kelpaa, niin pitäisikö tehdä sitten jotain muuta?

Mä itse olen yksinkertaistanut tyyliäni huomattavasti. Ainuttakaan jazziin viittaavaa juttua en ole enää tosissani viitsinyt enää tarjota, ne ei mene läpi. joku muu ottaa sen keikan muuten. En edes halua enkä varmaan edes osaa enää tehdä niitä juttuja. Tänä aikana erityisesti harmoniat ovat yksinkertaistuneet huomattavasti, ja itse olen sen vaan hyväksynyt. Ja kyse ei siis ole pelkästään tanssimusasta, vaan laajemmasta jutusta. Aikaisemmin esim. mustassa musassa oli tavallista viljellä jazz-tyyppisiä juttua, mutta ei enää. ja pitää tähdentää että se ei ole edes välttämättä aina huono juttu.

Kysymys on kuitenkin loppupäässä aina rahasta. Siihen päädytään aina silloinkin, kun puhe alkaa musiikillisista jutuista. Kuka saa keikan, ja mitä sen eteen pitää tehdä. Jos saa nakin sillä, että karsii, monet sen tekee.

Ja mä oikeasti arvostan aina hyviä arreja ja muusikoita, jotka uskaltaa yrittää. Se on tosi hieno juttu.

Eli, paras olisi kai oppia pitämään siitä mitä tekee. Yrittää löytää siitä niitä hyviä juttuja ja asettua kuulijan asemaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=6&t=48337