Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Guitarwall
Alue:Bänditoiminta
Aihe:Keikkojen "kaupittelu"
Aika:29.05.2007 10:08
Ei ole tullut mieleen, että kaikki ei välttämättä ole nuoria opiskelijoita, joilla on aikaa tehdä ihan mitä vain? Siellä saattaa olla seassa semmoisiakin ihmisiä, joilla on duunipaikat ja perhe.
 
Meinaat siis että työn ja perheen ohella ei keikkojen hommaamiseen ole aikaa(puhelu/maili/paikan päällä käynti/posti johon menee korkeintaan 15-30 minuuttia), mutta itse keikkailuun kyllä lohkeaa aikaa(johon pahimmassa tapauksessa voi keikan ollessa kaukana mennä vaikkapa koko viikonloppu)? Eli vastuusta voidaan laistaa, kun termit ovat itselle suotuisat?
 
Mutta kun ne vuokrat pitää kuitenkin maksaa, niin vanha duuni täytyy pitää. Siinä ei välttämättä jää loputtomasti aikaa säveltää ja treenata biisejä, tehdä duuninsa pois, hoitaa perhekin jotenkin ja vielä koittaa myydä keikkoja.
 
Taas täytyy miettiä, että mihin tärkeysjärjestykseen asiat laitetaan. Edelleenkään keikkojen myyntiin ei päivästä mene kuin korkeintaan se 5%. Keikkailuun siis riittää aikaa, mutta tällaista naurettavan pientä aikaa ei vain pysty mistään puristamaan irti? =D
 
Tässä voi nyt joku hörähtää, kun nuorempi ojentaa vanhempaa ja luultavasti kokeneempaa, mutta sanoisin, että kun on perheen hankkinut, ja työllä sen tietty sitten elättää, niin ei liene kovin järkevää lähteä "haistelemaan" että josko musiikkibisneksestä elannon perheelleen saisi. Kivi voinee valottaa hieman enemmän, mitä esim. humppamuusikko tienaa, mutta omasta tekstistäsi sen kuvan sain, että omaa materiaalia tuo tekstisi henkilö soittaa. Sanoisin, että tuntematonta bändiä tuskin saa "haistelemalla" breikkaamaan läpi , että siitä elantonsa repisi. Puhumattakaan perheestä. Ainahan voi toki unelmoida, mutta jossain vaiheessa faktat tulevat esille.
 
Eipä täällä töissä oikein hyvällä katsota, jos tässä samassa 7 hlön konttorissa (sama huone) alkaa soittelemaan omia puheluitaan. Illalla esim. talon rakennusta.
Vähän pitää kiirettä muutenkin.

 
Kukas niitä keikkoja käskee myymään töissä? On niitä puhelimia/tietokoneita/kyniä ja paperia muuallakin kuin siellä konttorissa. Ihmettelen tässäkin, että miten ylipäätänsä meinaa ehtiä treenaamaan ja keikkailemaan, jos rakentaa taloa, mihin menee kuitenkin aika helvetisti aikaa? Ja ei, sitä aikaa ei voi lohkaista ulkoistamalla keikkojen myyntiä.
 
Semmonen pointti kannattaa pitää mielessä, että kaikista ei vaan yksinkertaisesti ole myyntityöhön... hyvääkin bändiä on vaikea myydä jos kontaktit ja nimeä uupuu...
 
Tässä on ensimmäinen oikea syy, minkä takia ulkoistaminen kannattaa. Jos keskimäärin bändissä on 4 henkilöä, niin usein sieltä kyllä löytyy myös se small talkin osaaja, joka osaa myydäkin tarvittaessa, muttei tietysti aina.
 
Enkä nyt tarkoita, ettei keikkamyyjiä saisi olla. Tämä viesti ei edes ole enää vastaus ensimmäiseen viestiin, vaan noihin (pahoitteluni) läpeensä paskoihin argumentteihin. Minulla ei todellakaan riitä ymmärrys siihen, että vedotaan siihen ettei aika riitä lainaamieni viestien syiden mukaan. Tuskin aika vääristyy noin paljoa kun hommaa työn ja perheen ;-D
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=12&t=148226