Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:megatherium
Alue:Klassinen
Aihe:Barokki vai klassismi?
Aika:08.01.2004 21:36   (muokattu 08.01.2004 21:40)
Ai huomasi vai? Minäkin haluaisin tietää, mitä mestari Bach - tai paremman puutteessa joku muukin merkittävä historiallinen henkilö - "huomasi" elämänsä ehtoopuolella. Oli miten oli, ylläoleva kirjoituksesi on - sisällöltään - sangen erilaista tekstiä kuin tämä, lainattu "Lempiteos" -viestiketjusta:
 

 
Pyydän anteeksi vanhojen kaivelua, mutta en tässä kohtaa voinut muuta.
 

 
Enpä ole tuota vielä huomannutkaan :) No, leikki sikseen, ja kaikki kunnioitus yhdelle kiistattomasti nerokkaimmista säveltäjistä kautta aikojen. Minun epäjumalani vain on kaunis musiikki tyylikaudesta riippumatta.

 
Tietenkin hän oli säveltäjänä suurempi nero kuin poikansa, eihän siitä päästä yli eikä ympäri, mutta kun hehän eivät edustaneetkaan täysklassismia, vaan pikemminkin rokokoota taikka esiklassismia. Myös isä Bachin Das wohltemperierte klavier II:n monet preludit sisältävät näitä esiklassisia piirteitä, vaikka barokkimusiikkia vielä tyylillisesti ovatkin.
 
Toki suon tuon epävirallisen tittelin eli arvonimen myös eräälle rakkaimmalle säveltäjälleni kaikista, musiikin lajista riippumatta, eli Franz Schubertille, jonka jopa oopperoita kuuntelen kernaammin kuin vaikkapa italialaisessa suklaakastikkeessa kuorrutettua Verdiä taikka Rossinia, jos niikseen tulee.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=9&t=48104