Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:tri Hordo
Alue:Muut soittimet
Aihe:Bouzouki?
Aika:15.04.2007 16:28
Eihän siinä suurempia ongelmia ole kun EU:sta tuo. Tietysti koneeseen saamisessa voi olla ongelmia, en tiedä.
 
Mutta paljonko kohtalainen buzu maksaa? Itse ne Ateenassa nähnyt kuin aivan turistiroinaa, ja nekin maksoi kuitenkin satoja euroja...

 
Periaatteessa busukin kotelo (kova kotelo pitää tietysti olla) mahtuu koneen matkatavarahyllylle... ruumassakin on nykyään asteet yleensä plussan puolella ja kova kotelo suojaa aika hyvin... käsittely voi tietysti olla melko ronskia... kovin arvokasta soitinta en ruumaan kyllä pistäisi.
 
Soitin pitää ostaa oikeasta musiikkikaupasta tai soitinrakentajalta. Turistikaduilla ja -kaupoissa on niitä turistiversioita. Ateenan yliopiston lähistöllä on useita hyviä musiikkikauppoja.
 
Hinta/laatusuhde usein kulkevat rinnan... mutta busukit on usein tapana koristella yltiöpäisesti -> helmiäinen maksaa eikä paranna ääntä.
 
Busukin kaikukoppa tehdään säleistä (= dujee). Ne voi hyvin laskea "pohjasta"... mitä enemmä dujeita sen heleämpi ääni (yleensä), laadukkaampi soitin (yleensä) ja korkeampi hinta (aina). Maximimäärä taitaa olla 60.
Materiaali muutenkin vaikuttaa hintaan ja esim. kannen kestävyyteen.
 
Kielien korkeus otenauhoista otelaudan juuresta (kaikukopan päästä siis) mitattuna pitäisi olla alle 4mm. Kaupan "hyllytavarassa" saattaa korkeus olla "tarkoituksella" enemmän (viimeinen silaus puuttuu), mutta asiantunteva myyjä/kauppa säätää tallan korkeuden tarvittaessa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=14&t=134697